Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '07

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

KOPSİYA

KOPSİYA
 

Eklim ortası olmasına rağmen havalar hala sıcak. Şimdi hamsi de yenmez ki.
Canım bir de KOPSİYA çekti ki sormayın.
Bilir misiniz nedir kopsiya?
Bana da Rıdvan öğretmişti yıllar önce.
Rıdvan balıkçı bir babanın oğludur. Deniz ve balıkla ilgili ondan çok şey öğrendim. Bilirisiniz eskiden tıpkı palamut gibi hamsi de "fakir" balığı idi.
Balıkçılar teknede ocak yakamayacak durumda olduklarında tuttukları balıkları bir yöntemle mideye indirip enerji toplamak mecburiyetindedirler......

Taze hamsinin kafasıalınır ve orta kılçığı çıkarılır. Deniz suyu ile (evde duru su ile de olur ama ....) bir güzel yıkanan balıklar bir tabağa alınır. Biraz tuz ve limon ile elle karıştırılır. 10 15 dakika sonra üzerine ege imalatı sızma zetin yağı gezdirilir.
Bir duble buzlu rakı hazırlanır. ve kopsiyalar afiyetle lüp edilir.
Hepinize afiyet olsun.
 
Toplam blog
: 20
: 1108
Kayıt tarihi
: 19.05.07
 
 

2004 yılında emekli olduktan sonra hobim denizcilik araştırmalarına yöneldim. 1980'den beri tekne ya..