Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Korkmayın, Alex var! Fenerbahçe 3-1 Gaziantepspor

Korkmayın, Alex var! Fenerbahçe 3-1 Gaziantepspor
 

Spor Toto Süper Lig'in 19.haftasının kapanış mücadelesinde Fenerbahçe, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Gaziantepspor'u ağırladı. Harika geçen haftaya damgasını vuran takımlardan biri olan sarı lacivertliler, geriye düştüğü maçı üç golle almasını bildi.

Maçın ilk yarısıyla ikinci yarısı çok farklıydı tabii. İlk yarıda inanılmaz bir Gaziantepspor vardı sahada. Her futbolcu çok istekliydi. Sorumluluk alıyorlardı, bütün oyuncular çok koşuyordu. Rakip kaleye çok fazla yüklendiler. Daha ilk dakikalardan ev sahibini zorladılar. Özellikle Sosa ve Sapara gibi isimler topla iyi buluşuyorlar ve topu iyi taşıyorlardı. Bekir Ozan Has da o ikiliye iyi partnerlik ediyordu. Kaçan pozisyonların ardından emeklerinin karşılığını aldı kırmızı siyahlılar ve golü buldular. Golden sonra yüklenmeye devam ettiler. Savunma disiplinlerinden ödün vermediler. Yine bastırdılar ama ellerine geçen pozisyonları değerlendiremediler. Fenerbahçe rakibini izlemekle yetindi.

İkinci yarıya gelindiğinde, sahada bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Rakibinin on kişi kalması da önemli bir etken olarak görünse de, ilk yarıdaki kötü futbollarından eser yoktu. Bu sefer Gaziantep'in savaşçı ruhu onlara geçmiş gibiydi. Konuk ekip biraz daha yorulmuş gibiydi ilk yarıdaki eforundan sonra. Sarı lacivertliler rakip kaleye yüklenmeye başladı. Alex'in nefis paslarını harcamayan arkadaşları, sırayla gollerini attılar. Önce Stoch, sonra Baroni, ardından da Mehmet'in attığı gollerle sahadan galip ayrıldı ev sahibi ekip.

Gaziantepspor'la başlayalım. Öncelikle ben sahadaki soğukkanlı duruşlarını takdir ettim. Rakibinin üstüne iyi gitti ve korkak oynamadı. Boş alanları buldu. Dikkatimi en çok çeken şeylerden biri de paslaşmalarıydı. Gerçekten birbirleriyle iyi anlaşan futbolcular vardı ve birbirilerine topu fevkalade aktarıyorlardı. Bitircilikte sıkıntıları vardı, bu da onların sadece bir golle sahadan ayrılmalarına sebep oldu. Ama yine de özellikle ilk yarıdaki futbolları takdire değerdi. Tabii burada eklenmesi gereken bir şey var bana göre, oyuncular gücünü orantılı kullanmadı. İlk yarı fazla koştular ve ikinci yarıya yorgun çıktılar. Bu da onları etkiledi. Yedikleri gollerden sonra da soğukkanlılıklarını kaybettiler ve telaş yapmaya başladılar.

Fenerbahçe'ye gelirsek, aslında yine çok iyi bir futbol sergilediklerini söyleyemem. Bahsetmek istediğim şey geçen haftalarda da söylediğim gibi, daha iyi bir Fenerbahçe izlemek istediğimiz. Alex faktörü gerçekten çok önemli. Attığı pasların herbiri akıl doluydu. Onun mücadelesi bence bu akşam ev sahibi takıma üç puan kazandırdı. Savunmada sıkıntılar olduğunu düşünüyorum, Aykut Hoca o konuya açıklık getirecektir çünkü rakibe fazlasıyla boş alan verildi. Rakibin kilidini geç çözebildiler. Yine de Aykut Kocaman, ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle oyuna çok iyi etki etti. Oyunculardan muhteşem bir geri dönüş izledik. Ama ilk yarıdaki gibi oynamaları da sıkıntı ve soru işaretiydi. 10 kişi kalmış ve yorulmuş rakibinin üstüne gidip bunu değerlendirmesi güzeldi ama ben açıkçası daha fazlasını bekliyorum.

Her iki takıma da izlettikleri keyifli mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum, onları tebrik ediyorum. Başarılar... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..