Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '20

 
Kategori
Güncel
 

Korona'nın geleceğe etkileri

Korona günümüzün en büyük sorunu olduğu gibi geleceğimizin de en büyük sorunudur. Aşağı yukarı günümüzde tüm yaşam şeklimiz değişti. Maske, mesafe ve hijyen kuralları  ilk sırada olmakla beraber Ekonomik ve sosyal yaşam bütünüyle deforme veya diğer bir ifade ile, Koronanın şartlarına göre dizayn oldu.

Bizler güncel deformasyonları görüyoruz ve ona göre yaşam şeklimizi düzenledik.Ancak gelecek günler için hiçbir plan ve program yapılmamaktadır.Korkunç durumun farkında değiliz.

Sanayi ve ticari faaliyetler KORONA nedeniyle büyük bir dar boğaza girmiş durumda. Türkiye'nin tüm fabrikalarında binlerce kişinin  korona hastası olduğu kesindir. Ticari üniteler için de aynı feci durum söz konusudur.

Bu ne demektir ? Bu istihdam hacminin ve ticari faaliyetlerin giderek felce uğrayacağı demektir. Bu da üretimin giderek aşırı miktarda azalacağı ve kıtlığa sebep olacağı demektir. Yani açlıkla ve sefaletle karşı karşıya kalacağız demektir. Halihazırda bolluk içinde yaşıyoruz ama bu durum birden tersine dönecektir.

Sormak isterim,halen istihdam seviyesi ve üretimi azalan sinai tesisler ve ticari işletmelerin envanteri çıkarılmış mıdır? Bu envanterin bugüne kadar çıkarılması gerekirdi.Eğer bu envanter çıkarılmadıysa hemen bu konuda çalışmalara başlanılmalıdır.

Ekonominin A'dan Z' ye etkin bir analize tutulması ve Koronanın yaratacağı felaketi bugünden çözüme kavuşturmak rasyonel bir davranış olacaktır.

 

 

 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..