Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Yeter Allahım Yeter !

Yeter Allah'ım Yeter eski bir şarkının adıdır, AMA YAŞADIĞIMIZ KORONALI GÜNLERDE 65 YAŞ ÜSTÜ İNSANLARIN FERYADIDIR.

Üç aya yakındır evden çıkmıyoruz. Gerçekten RUH HASTASI olmak üzereyiz. Üzereyiz diyorum oysa binlerce kişinin ruh sağlığı bozulmuştur.Bunu geçen akşam bir psikiyatri uzmanı söyledi.Psikiyatri Kliniklerine hasta müracaatı oldukça artmiş.Bir de evlerde oturup Kliniğe gitme imkanı bulunmayanlar da var. Bunlardan biri de benden iki yaş küçük 73 yaşındaki kardeşim. Son üç ay içinde ruh sağlığı o denli bozuldu ki on beş kiloya yakın zayıfladı ve halen hiçbir şey yemiyor diyebilirim. Tabii ben üç aydır kardeşimi göremiyorum. o da öyle bie hale gelmiş ki beni kimse görmesin diye izin saatlerinde bile sokağa çıkmaktan çekiniyor. Çapa'da, Sultanahmet parkında yürüyüş yapan,evinde Gazete okuyan, torunlarıyla vakit geçiren bir insandı.Şimdi bunların hiçbirini yasaklar ve virüs nedeniyle yapamıyor. Daha da yapamayacak. Virüs nedeniyle yapamadıklarına bir şey diyemem ama " SOKAĞA ÇIKIP DOLAŞMAK " , BİR kAFEDE OTURMAK, sULTANAHMET'TE VE EMİNÖNÜ'NDE GEZİNMEK ONUN İÇİN HER ŞEY DEMEKTİ.

Sokağa çıkma yasağı konulunca birden çöktü ve bir iki gün içinde " ben ne yapacağım şimdi "diyerek büyük bir depresyona girdi. İnanın konuşmakta bile güçlük çekiyor. Yasaklamalar öncesi canlı kanlı adam bir viraneye döndü. Tabii bu arada By Pas'lı halinden hiç bahsetmiyorum.Yasaklamalar Kalp Yetmezliğinin önüne geçti.Her gün üç dört kilometre yol yürüyen kardeşim ,şimdi evinde sabahtan akşama kadar bir koltukta oturuyor, çile dolduruyor  ve bizler de onu ziyaret edemiyoruz.

KİMBİLİR BU DURUMDA KAÇ TANE HASTA VATANDAŞIMIZ VAR ? TV'deki doktor bu durumun intiharlara da sebep olabileceğini söyledi.Allah vatandaşlarımızı ve bizleri korusun.

Peki ne yapalım ?

Aynen Amerika New jersey 'de yapıldığı gibi, 65 yaş üzerinde olanlara da, sokağa çıkma iznini " saat kısıntısı koymadan " serbest bir şekilde verelim.

- Tabii maske takılsın,

- sosyal mesafe korunsun ve oturulan İlçe dışına çıkılmasın,

- toplu ulaşım vasıtalarına binilmesin,

- arabası olanlar ise  ilçe dahilinde araba kullanabilsin. ( Zira yaşlıların meyve,sebze ve gıda poşetlerini taşıması pek mümkün değil.)

- arabası olmayanlar için de, MARKETLERE SERVİS BULUNDURMA MECBURİYETİ GETİRİLSİN.

Önerdiğim bu uygulama, binlerce yaşlı vatandaşımızı huzura kavuşturacak ve depresyondan çıkaracaktır.

İLGİLİLERİN DİKKATİNE SUNARIM.

 

Yılmaz Çetingöz

29  Mayıs 2020

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..