Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '16

 
Kategori
Deneme
 

Kötülükler de medenileşmeli, eskiden kulağımızı kesenler şimdi kulağımızı çekmeli

Kötülükler de medenileşmeli, eskiden kulağımızı kesenler şimdi kulağımızı çekmeli
 

Ne yapsak oluyor zaten, engelleyemediğimize göre katile ütülü pantolon giydirsek. Hani kibarlık ya belki ruhuna etki eder. Ben kötü insanların kendiliklerinden iyi olamayacaklarını ama iyi insanların içinde olumlu etkileneceklerini düşünenlerdenim. Onları kötülükten vazgeçirmeye değil hani giyim kuşamları, temiz bakımlı, medeni ortamlarda kızların/erkeklerin içinde, hayatın güzellikleri gül bahçeleri vs bence daha büyük terapi.

Öldürdükleri insanların acılarını gözlerine sokuyoruz, adam zaten merhametsiz bunlardan etkilenmez ki, onun ruhunda değişiklik yapacak şey mesela güzel bir hanımla dans etmek, müzik, sevdiği şeyler, hayatın güzellikleri… Hatta hani bir ihtiyacı ya da bir sorunu için bunu yaptıysa o ihtiyaç sorun her neyse sağlayıverelim ne olacak. Parası yok, adam öldürecek, verelim gitsin…

Yani devir değiştikçe her şey değişiyorsa kötülüklerin şekli de değişmeli; adam o gün de kesiyordu bugün de kesiyor, bu gün alacağı yapacağı neyse öldürmeden alsa/yapsa. Hem zaten eskiden insanlar ölür de razı olmazdı, şimdi yumuşadılar, biraz sert baksan yetiyor. Yani vurmaya öldürmeye gerek yok ki, yazık hapislerde çürüyeceksin!

Ya bunlar da sonuçta insan bak biz medenileşiyoruz, eskiden lan dediğimize şimdi beyefendi diyoruz; kötülerin davranışlarında neden değişme olmuyor, sadece kullandıkları silahlar değişti. İnsanı boğarak öldürüyorlar, hiç bu devire yakışıyor mu, boğazını sıksalar boğacakmış gibi yalancıktan!

Hani kötü diyelim ama görgüsüz terbiyesiz demeyelim, vicdanlı kötü olsunlar; dağlardaki çakallar bile değişti, artık yanımızdan geçerken hırlayarak selam veriyorlar!

Ya siz katilin vicdanıyla uğraşıyorsunuz, yani olmayan şeyle; yanlış bu, insanlığı öğretelim belki öldürmenin kötü bir şey olduğunu bilmiyorlardır, yaşamayı bilmedikleri için, onları sinemaya götürelim!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..