Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kredi kartı iptalinde yaşanan rezalet

Kredi kartı iptalinde yaşanan rezalet
 

Kredi kartları seraba banziyor. yaklaştıkça uzaklaşıyor.


2007 yılı Eylül ayı itibarıyla kredi kartı ve bireysel kredi borçlarını ödeyemeyenlerin sayısının 167 bin 800 kişi olduğu bildirilirken, tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarının toplamının ise 84 milyar YTL olduğunu belirtiliyor.

2002 yılı sonunda tüketici kredileri ile kredi kartı harcamalarının toplamı ise 6.5 milyar YTL düzeyinde imiş. Bu rakam 2007 Ağustos ayı itibarıyla 13 kat artarak, 84 milyar YTL'ye ulaşmış.

Bu korkunç bir artış. Yine 2007 yılı Ağustos ayı itibarıyla ödenemeyen kredi kartı borcu 1 milyar 860 milyon YTL düzeyinde.

Aynı dönem içinde ödenemeyen kredi kartı ve bireysel kredi borçları toplamı ise 2.5 milyar YTL olarak gerçekleşmiş.Yaklaşık bir önceki yılın verileri bunlar.

Ya o günden bugüne değişenler? Kuşkusuz intiharların, cinayetlerin ve parçalanan ailelerin temelinde bu sorunun önemli payı var.

Bu ürpertici tabloyu görünce insan nereye gidiyoruz demekten kendini alamıyor. Buraya kadar tamam da kredi kartını iptal ettirmek istediğinde önüne kaf dağı gibi engel getirenlere ne diyeceğiz?

Bankalar 10.03.2007 tarih ve 26458 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmak suretiyle yürürlüğe giren Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğe göre kredi kartını iptal ettirmek isteyenlerin taleplerini 7 gün içerisinde yerine getirmekle yükümlüdürler denilse bile kredi kartını iptal ettirmek almak kadar kolay olmuyor.

Kredi kartı verebilmek için can atan bankalar, kredi kartını iptal ettirmek isteyenleri canından bezdirmeye devam ediyor. Anlayacağınız vatandaş eşten dosttan üç beş kuruş borç para bulup bu meretten kurtulmak istiyor. O ise kene gibi yapıştı mı bırakmak bilmiyor, kene kanı, öteki de cüzdanı emiyor.

Bu konuda çok sayıda şikayet var.
Vatandaşlar kredi kartlarını iptal ettirmek istediklerinde bu işten vazgeçirilmek için akıllara gelmedik oyunlarla karşı karşıya kaldıklarını söylüyorlar.

Kredi kartımı iptal ettirmek istiyorum diyerek ‘Telefon Bankacılığı Sözleşmesi’ gereği taleplerinizi iletmek üzere telefon ediyorsunuz sizi başka servislere yönlendirip dakikalarca cevap vermiyorlar.

Tekrar aramak zorunda kalıyorsunuz. Bu defa maceranız yeniden başlıyor. Vatandaşa böyle eziyet reva mıdır?

Halbuki kredi kartı iptali, kart hangi bankadan alınmışsa o bankanın herhangi bir şubesinde anında gerçekleşmelidir. Sorun en kısa zamanda çözüme kavuşmalıdır. Kredi kartını iptal ettirmek bu kadar zor olmamalıdır.

Bu nasıl ticaret anlayışı. Vatandaşa yazık edilmiyor mu? Ben bankaların vatandaşı bu şekilde yokuşa sürmelerini öyle masum görmüyorum.

Kredi kartı iptalinde yaşananlara eziyet diyemiyorum.
Bu tek kelimeyle rezalettir.
Ötesini varın siz düşünün.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..