Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Krep kebap

Krep kebap
 

KREP KEBAB


Lezzet ve görselliğin bir bütün oluşturduğu nefis bir yemeğe ne dersiniz?

10 PORSİYON

MALZEMELER:
Krep için:
Bir su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay Tuz
İçi için:
1 kilo, kuşbaşından daha da küçük doğranmış et

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kıyılmış kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yeterince tuz, Kekik, Karabiber

200 gr. rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI:

Önce etleri tencereye koyarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız soğanları ve iki kaşık sıvıyağı ekleyip iyice kavurun. Salçayı ekleyin. En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocağı kapatın. İç harcı kenarda beklerken krep malzemelerini iyice karıştırın.

İyice ısıttığınız teflon tavayı yağlayın ve bu malzemeden bir kepçe alıp tavaya dökün. Tavayı çevirerek her tarafına yayılmasını sağlayın. İki tarafını da iyice pişirin. (Bu malzemelerden 8-10 adet krep yapabilirsiniz). Çok kalın olmamasına dikkat edin. Pişirdiğiniz krepleri bir kasenin içine yerleştirip iç harç ile doldurun. Krebin dışarı taşan kenarlarını üstüne kıvırıp kaseyi fırın kabına ters çevirin. (ya da üstten taze soğan saplarını sıcak su içinde birkaç saniye tutarak yumuşatın ve bağlayın) Üstüne ince dilimlenmiş kaşar peyniri döküp, fırında peynir eriyip hafif kızarana kadar tutun.

Arzu ederseniz üzerine, domates sos yapıp dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..