Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '07

 
Kategori
Sağlık
 

Kronik hastalar için hasta okulu Mart' a başlıyor.

Kronik hastalar için hasta okulu Mart' a başlıyor.
 

Kronik hasta ve hasta yakınlarına yönelik İstanbul Tıp Fakültesi tarafından on yıldır sunulan bu sağlık hizmetinin 2007 programı Mart ayında başlıyor. Yaşamın zorluklarıyla karşılaşan kronik hastalar ve yakınları için gündelik sorunların çözümünde yardımcı olmak için hastalıkları ile daha kolay yaşamalarını sağlamaktır.

İşte bu bağlamda Hasta Okulu, benzer problemleri olan hastaların tanışması ve dayanışmasını hedefleyen okul, hastalar arasında kurulacak dostlukları ve paylaşımları desteklemek ve hasta kulüplerinin kurulmasına öncülük etmekte amaçları arasındadır.

Tamamen iyileşmesi mümkün olmayan hastalara kronik hasta denilmekte olup, ülkemizde böyle hasta olan kişiler bu hastalıkla ömürlerinin sonuna kadar yaşamak zorundadırlar. Örneğin şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kronik böbrek yetmezliği, bazı ruhsal problemler, bazı kanserler de sürekli tedaviyi gerektirirler. Bu tür hastalıklar adeta yaşam boyu hastanın bir arkadaşı gibi onunladır.

Hasta Okulu' nda hastaların gündelik yaşamlarında karşılaştıkları, yeme, içme, sosyal yaşantı, gezme, iş yaşantısı v.b sorunların çözümleri anlatılıp, hastaların eğitilmesi sağlanacaktır. Yine hastalar belirli sürelerde uzmanlar ile yalnız kalarak özel sorunlarını konuşabilecekler. Alacakları eğitimle hastalar daha kolay ve bilinçli yaşayabileceklerdir.

İstanbul Tıp Fakültesi' nin her hastalıkla ilgili öğretim üyeleri ve yardımcıları bu programda öğretici/eğitici olarak görev alacaklar.

Hasta Okulu İstanbul Tıp Fakültesi ve iş birliği yaptığı kuruluşların kronik hasta ve yakınlarına sunduğu ücretsiz bir sağlık hizmeti olup, hastalar ve yakınları belirlenen yerlerde programa katılabilirler. Yayınlanan broşürde veya aşağıdaki linkte belirtilen yer ve saatlerde arzu ederlerse Hasta Okulu' na katılabilecekler. Uzman eğitmenler bir saatlik eğitimin ardından yarım saat sürecek çay-kahve arası verilecek. Bu süre içinde hastalar hem birbirleri ile tanışacak, sohbet edecek ve dinlenecek; hemde özel soru ve sorunlarını uzmanlar ile baş başa tartışabilecektir. Uzmanlar bu aşamada salondan gelecek tüm soruları cevaplayacaklardır.

Hasta Okulu Programı, 1/Mart/2007 de başlayıp hafta da bir yapılacak eğitimlerle 21/Haziran/2007 tarihinde sona erecektir.

Tüm kronik hastalarının bu okula gidip en azından hayatlarının kalan sürelerini hastalıkları ile iyi bir arkadaş gibi yaşamalarını sağlamak için öğrenmelidirler.

http://www.hastaokulu.org/HASTAOKULU/giris.asp

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..