Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Küfür eden giremez!!

Küfür eden giremez!!
 

Bugün, senelerdir rahatsız olduğum... Kendi çevremdeki erkekleri bu konuda hep ikaz ettiğim, (ne yazık ki kültürlüsünden kültürsüzüne kadar hemen hemen her erkeğin yaptığı) hani sinirlenince ağızlardan çıkıveren küfürden söz etmek istiyorum.

İki erkek kavga eder, öfkelerini kusarlarken birbirlerine küfrederler. Küfürleri ya analarıyla ilgilidir ya bacılarıyla ya da karılarıyla. Peki annelerinin veya eşlerinin bu olayla bir alakaları var mıdır? Hayır.

Küfreden kişinin namus anlayışını masaya yatırın. Küfür ettiği karşısındaki adamın annesini tanır mı? Hayır.

Yaşlı bir kadın ise adamın annesi, gerçekten küfürde bahsi geçen eylemi gerçekleştirecek midir küfreden? Hayır.

Anam avradım olsun diye bir küfrü söyleyenler vardır. Mantıklı olun lütfen. Burada ensest ilişkiden söz ediyorsunuz, annesi ile tövbe tövbe...

İki çocuk kavga eder. Bir çocuğun ailesi çıkar ve diğer çocuğun annesini suçlar... Çocuğun üzerinde bir tek egemen, anne midir gerçekten? Yumruk atmayı kimden öğrendi bu çocuk? Tabii ki babasından...

Bir erkek dışarıda kim bilir neye sinirlenmiştir. Eve gelir, karısını döver. Çünkü dışarıda kızdığı kişiye gücü yetmez. Küfreder karısına, zaten yaptığı şeyleri anlatır küfürleri.

Üç erkek bir araya gelir, bir kadını konuşur. Argo ile anlatım kendilerini mutlu kılar, haz verir. Ama kadın, o erkeklerden birine akrabaysa iş değişir. Hiç akıllarına gelmez başka bir erkeğin akrabası olabileceği kadının. Kendilerinin olduğunda farklı, başkalarının olduğunda farklı muamele.

Çelişkiye bakın!

Dört erkek caddede dolaşırken, cinsel tercihi başka olan bir erkek görseler gülerler. Suçlamaları ne kadar artarsa o derece erkek sanırlar kendilerini. Peki bu kişi tercihini değiştirdiyse, erkeklerle beraber olmuyor mu? Peki bu erkekler kim?

Beş erkek bir araya gelip namuslarına ne kadar düşkün olduklarından söz ederler.
Namussuzluk yaparken yakalandıklarında, bu olay erkeğin elinin kiri oluverir. Ama farkında değillerdir eli kirlenenin beyni de kirlenmiştir. O ele emir veren beyindir.

Gelelim, sonuca ne yapmak gerekir sizce?

Madem emir beyinden geliyor, beyni geliştiren nedir tabii ki düşünce tarzı...
Küçük yaşlardan beri evlerde sokakta göre göre duya duya hafızalarımızda yer etmiş, sonra da beynizin bu stok ettiği kötü kelimeleri dışa vurmaksa... Çocuklarımızın yanında hiç olmazsa KÜFÜR etmeyelim. Hele özellikle kadınlarımızı konu alan küfürlerden vazgeçelim.

Ettiklerini duyduğumuzda, bunun kötü bir alışkanlık olduğunun bilincine varmalarını sağlıyalım.

Küfür etmeyen, streslerini yenmeleri için başka çözümleri keşfeden gelecek nesiller yetiştirmek üzere...

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..