Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '08

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Kullan at

Merhaba okuyacak olan herkese,

Az önce sevgili üstad Arif Bey'in bloğunu okuyunca aklıma geliveren bir yazı bu.

Çevre, biz insanların diğer canlılarla birlikte yaşamımızı sürdürmek zorunda olduğumuz en küçüğü ile bizi saran en büyüğü ile de dünyamız dediğimiz ortamdır.

Canlılık faaliyetlerimiz sonucu atık üretmemiz de kaçınılmazdır.

Bu atıkları havaya gaz kirleticiler; toprağa ve suya, sıvı ve katı atıkları bırakmak suretiyle kirliliğe neden oluyoruz.

Kirlilik denildiği zaman özellikle de çevre kirliliği, çevre bilinci denildiği zaman aklımıza hep sanayi tesisleri gelmektedir. Bu doğrudur da. Sanayinin, özellikle sağlıksız sanayi dediğimiz, yanlış yer seçimi yapılmış, arıtma sistemleri olmayan sanayi tabi ki büyük oranda çevre kirliliği ve tahribatına neden olmaktadır.

Ancak kişisel olarak da çevre kirliliğini önlemeye yönelik tedbirler alabiliriz.

Örneğin, kullan at prensibi olan ve doğada uzun süreler kalıcılık ve kirlilik yapan ve ne yazıkki pek çok kişinin kullandığı tükenmez kalemleri kullanmamakla işe başlayabiliriz. Bunların yerine, eskinin dolmakalemlerini kullanarak, tükenmez kalem kirliliğinin önüne geçmiş oluruz.

Hepimizin evinde veya işyerinde çeşitli aletlerin çalışması için kullandığımız kalem piller. Bunların doğada oluşturduğu kirlilik yükü temizlenemeyecek kadar büyük. Bunların yerine, şarj edilebilir olanlarını tercih etmeliz.

evlerimizde ve işyerlerimizde, aydınlanma için kullandığımız ampülleri enerji tasarruflu olanlarla değiştirdiğimiz veya enerji tasarruflu olanları kullandığımız zaman da, yüzde seksenler oranında elektrik enerjisi tasarrufu yapılmış olacaktır.

Bunların Türkiye'de yaşayan her fert için yapıldığını düşündüğümüzde, çok büyük oranda çevre kirliliği önlenmiş olacaktır.

 
Toplam blog
: 41
: 784
Kayıt tarihi
: 23.08.07
 
 

Üniversiteyi bitirdiğimden ve işe başladığımdan bu zamanabir hayli yıl geçmiş:). Bir de baktım ki em..