Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '07

 
Kategori
Futbol
 

Kuralardan sonra kupalar!

Kuralardan sonra kupalar!
 

Geçen hafta kazanılan 3 puanla bu yıl Avrupa kupalarında kazandığımız puan sayısı 20’ye ulaştı. 2007-2008 sezonu puanlarına göre İspanya ve İngiltere’nin arkasından üçüncü sırada olan Türkiye, son beş yılın toplamında ise onikinci.

Geçen yıl ondördüncü durumda olduğumuz bu sıralamada birkaç pozisyon daha yükselip dokuzuncu duruma gelebilirsek, şampiyonumuz ŞL’ne direkt katılabilecek. Bu durumda ikinci takımımız ŞL’ne tek ön elemeyle, bir takımımız UEFA kupasına direkt ve diğer takımımız da tek elemeyle katılabilir. Son yazımda dediğim gibi bunun gerçekleşmesi için bu yıl hedef 40 puan! Şimdiye kadar bunun yarısını, yani 20 puan aldık.

Ama 20 puan daha toplamak kolay değil. UEFA kupası grup kuraları dün çekildiğine göre birkaç spekülasyon ve olasılık hesabı yapmaya uygun ortam oluştu.

Fenerbahçe iyi gidiyor ve gurupta ikisi içerde 4 maçı daha var.

Kendi sahasındaki iki maçı kazanırsa 10 puanı olur ve bir üst tura yükselir. Üst turda tek galibiyet alıp elendiğini var saysak bile Fenerbahçe bugüne kadar aldıklarının üzerine dokuz puan daha koyabilir.

Beşiktaş iki maçta sıfır çekti ama düzelecek. Benim elli yıllık gözlemlerime göre bir hocanın kendi istediklerini takıma yansıtmak için en azından 2-3 ay süre gerekir. Beşiktaş sabrederse, istikrarını korursa düzelir ve gurubundaki kalan 4 maçında en azından bir galibiyet ve bir beraberlik yani 4 puan alır. Bu Beşiktaş’ın üst turlara çıkmasına yetmese de ülke puanına katkı sağlar.

Galatasaray’dan beklentimiz büyük. En fazla puanını guruplar aşamasında almalı çünkü dört garanti maçı var ve sonrasında, yani 32’lerde karşılaşacağı ekip güçlü bir ekip olabilir. GS, 4 maçta 6 puan almalı. Bu bir üst tura geçip 2 ekstra maç anlamına gelir. Birini kazanıp averajla elense bile GS’ın bundan sonra topladığı puan 9 olur.

Üst üste toplanırsa 9+4+9 =22 puan. Dört ekiple turnuvalara başladığımızdan dörde bölersek 5, 5 puan yapar ki bu da bu yılki ülke puanımızı 10, 5’a, son beş yıllık puan toplamını ise 32, 5’a yükseltir. Peki bu puan yeterli midir?

Şöyle söyliyeyim, geçen yıl bu puanla Avrupa onuncusu, evvelsi sene ise Avrupa sekizincisi olabilirdiniz. Yani bu puanı alsanız bile sıralamadaki yeriniz diğer ülkelerin diğer puanları nasıl paylaşacağına bağlı.

Eee, siz beni müneccim mi sandınız?

Hepinizin Şeker Bayramını kutlarım.

 
Toplam blog
: 130
: 2132
Kayıt tarihi
: 28.06.06
 
 

İnsanın kendini anlatması zor, gereksiz de! Yaptığı işlere bakmak yeter, ne gerek var fazla i..