Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '20

 
Kategori
Güncel
 

Kurban ve İstismar Tehlikesi

Bugün Kurban Bayramı’nın ilk günü. Öncelikle bu bayramın milletimize sağlık, mutluluk ve birlikte saygılı yaşama sevinci getirmesini, klasik deyimle “Türk ve İslam Dünyasına” hayırlar getirmesini temenni ederim.

Gerçi İslam Dünyası derken şu anda ümmetin birçok devletiyle yarı savaş, halindeyiz. Suudi Arabistan’ın İstanbul'da büyükelçilikte işlediği cinayeti son anda ülkemiz üzerine yıkamaması, öte yandan PKK’ya giden silahların birçoğunun Amerika tarafından parasının Arap ve Müslümanlardan tahsil edilmesi de sır değil sanırım. Libya’da, Mısır’da, Suriye’de bizim aleyhimize örgütlenen devletlerin tamamı herhalde yöneticileri de Müslüman’dır ki yaptıkları ve planları göz önünde bulundurulduğunda özellikle körfezde Müslüman’dan öte bir güruhla karşı karşıya olduğumuzun farkında olmamız gereklidir diye düşünmekteyim.

Bu bayramda Kurban kesim alanlarında et toplayanların sayısında, geçen yıllara nazaran gözle görülür bir artış olduğu hususunda ben ve benim gibi orada bulunan herkes hemfikir oldu. Elbette bu bir ibadet ve aslı hayır olan ibadetin asıl amacının paylaşmak olduğunu en azından ibadetin felsefesini layıkıyla bilenler kabul eder.

Geçen yıllardan daha fazla et toplayıcıların olması hem de en kuytu yerlerde dahi kurban kesenlerin yerlerinin normal şartlarda bulunması mümkün olmayacak ve yaya ulaşımından son derece uzak bir yerde olmasına rağmen, kurban parçalanan yerleri elleriyle koymuş gibi bulmaları son derece manidardı. Bu insanlar burayı nasıl bulmuşlardı? Gerçekten ihtiyaç sahipleri miydiler? Yoksa organize bir iş planının parçası mıydılar pek bilinmese de yine de orada bulunan insanlar gelen herkesi elini boş göndermediler. Öte yandan hemen herkes artık tanımadığı bir insana çöp dahi vermemek üzere kendi kendilerine söz verdiklerini ancak yine de gelenlerin hemen hepsinin kadın ve yanlarında birer boynu bükük çocukla gelmeleri bizim hepimizde dini istismar ettiklerine dair kuvvetli bir şüphe oluşmasına vesile oldu.

Gerçi İslam her zaman istismar edildi ve edilmeye de devam ediyor. Özellikle Allah adına topluyorum diyenlerin daha sonra foyaları ortaya çıkınca insanlar (buna ben de dahilim) kendilerini eskisinden daha fazla enayi hissediyorlar ki, İslam bu şekilde istismar edilmeye devam ettiği sürece, korkarım bir zaman gelecek, ağzından “Allah Rızası” diye başlayan kelimeler çıktığı anda insanlar onları ya direk sahtekâr kabul edip onlardan uzaklaşacak, ya da taşlayıp uzaklaştıracak. Ancak yine de tekrarlamakta fayda var; istismar devam ederse...

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..