Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '11

 
Kategori
Sinema
 

Kurtlar Vadisi Filistin

Kurtlar Vadisi Filistin
 

Film : Kurtlar Vadisi Filistin  

Tür : Aksiyon  

Puan : (Türk Standartlarına Göre 10 üzerinden 8) Genel açıdan 10 üzerinden 6  

Bu filmi diğerlerinden ayıran çok radikal yönler var. Öncelikle söylemeliyim ki yönetmeni tebrik etmek lazım. Konusu olmayan bir filme 10 milyon dolar yatırmak her baba yiğidin cesaret edebileceği bir şey değildir.  

İlk Film olan Kurtlar Vadisi Irak'taki senaryo kalitesi bu filmde de yakalanabilmiş değil. Serinin ikinci filmi olan Gladio zaten tamamen GTA Vicecity tadındaydı ve Musa Uzunlar'ın bireysel yeteneğine güvenilerek çekilmişti.  

Burada ise ana karakterler var ama yüksek dozdaki aksiyona çok azıcık senaryo eklenseydi hiç fena olmazmış. Tabi biraz da mantık öğesi hiç fena olmazdı.  

Polat Alemdar İsrail ordusunun canına okurken, merdiven altı imalathanesine girer gibi yürüye yürüye adam öldürmek yerine daha atletik hareketler yapsa hiç fena olmazmış sanki. Ancak Necati Şaşmaz'dan da bu kadar demek ki... Zorla güzellik olmuyor.  

Kurtlar Vadisi serisindeki mükemmeliyete en yakın film Irak'tı, orada da Musul'daki evlerin çatısında beliren kafam kadar bir NextNextstar reklamı vardı malesef. Dolayısıyla canım filmin içerisine sponsor firma aracılığıyla büyük bir öbek bırakılmıştı. O filmi bozan en önemli öğe maalesef mantıksız sponsorluk antlaşmasıydı.  

Şimdiyse o filmin senaryo bütünlüğünden eser olmayan bir tekno-battal gazi macerası ortaya çıkmış. Bu kadar para yatırılan filmi alelacele bitirmek için üst baş yırtılmadan bir kaç saat düşünülseymiş, senaryosu da olan harika bir film yapılabilirmiş.  

Anadolu'nun bağrından çıkıp gelen James Bond - Rambo karışımı, Matrix'ten olma Bruce Willis'ten kırma bir film izlemek isteyenler için harika bir film çekilmiş.  

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..