Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '08

 
Kategori
İzmir
 

Kurtuluş günü..!

Kurtuluş günü..!
 

Bugün, yani 9 Eylül günü İzmir'in kurtuluş günüdür. İzmir'in Yunan ordularınca işgali, aslında bir İngiliz projesidir. Bu işgal, Emperyalist İngiliz'in asıl niyetinin tüm Anadoluyu istila etmek olduğunu da göstermiştir. Bu yönüyle, denilebilir ki İzmir'in işgali; topyekün bir Kurtuluş Harbi vermenin mecburiyetini de ortaya koymuştur.

İzmir'in işgali, Anadoludaki uyanışı tetiklediği gibi, kurtuluşu da, Anadolu'nun düşman işgalininin son bulduğu müjdesini vermiş oldu. İzmir, bir bakıma, hem başlangıç, hem sondu, Kurtuluş mücadalesinde..

Kurtuluş günleri, sevinçlerin, gönençlerin yaşandığı günlerdir. Her ne kadar, bu türlü "belli gün ve haftalar" sürekli tekrar ile bir bıkkınlık ve ilgisizlik yaratıyorsa da sonuç olarak, yeni nesiller belli bazı duyguları, böyle günlerde kazanacaklar..Böyle günlerde, ülkelerini ve şehirlerini sevmeyi ve sevdiklerini korumayı öğrenecekler..

Bugün 9 Eylül..İzmirin kurtuluş günü..İlginç bir tesadüf mü tevafuk mu, Ramazının da 9. günü...Yani bu yılın Ramazan'ının 9.Orucunu tutuyoruz bugün..
Acizane ve mahcubane söylersem, benim de doğum günüm bugün..51 tamamlanmış ve 52'ye geçilmiştir. Yarım asır geride kalmıştır. Zaman su gibi akıp gitmiştir....

Neyse..bu konuya hiç girmeyelim..İnsanlar gider şehirler kalır..Belki fani bir kul olarak ince bir çizgi çizersin...Belki o bile olmaz..

Önemli olan, zamanı gelince, bizim de kendi "Kurtuluş günümüzü" idrak etmemizdir..!

Nem mutlu kurtulaşa erenlere...!
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..