Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '16

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Kuşadası’nda Şiir yağmuru yaşandı… Sevgililer günüydü.

Kuşadası’nda Şiir yağmuru yaşandı…  Sevgililer günüydü.
 

Kuşadası şiir şölenlerinin yağdığı mavi bir güzelliğin yaşandığı yer… Kuş kanatlarında uçmuş türkülerin dili, sazın teli. Şiirin dili, orada yaşandı.
 
Kuşadası şiir yağmuruyla ıslandı. 14 Şubat sevgililer günü. İki gün görkemli programın yapımcısı Edipler Dünyası Yazar ve Şairler Derneği’nin Başkanı Şevki Kayaturan çok görkemli dolu bir programa imza attı, teşekkürler.
 
Bir programın ne kadar emek ve uğraşla, günler öncesinden en ince detaylarına dek düşünülen, organizasyonun başarılı olması için didinilen, başarılı ve güçlü çıkması için hazırlanılan, yapılan işin gücü ne çok alt yapısı dolu bir hazırlıktır ki, çok koşturmak ister, sonucundan alınacak mutluluk o paylaşılan mutluluk çoğalan zenginliğe dönüşecektir ki, dinlenmek budur demek gerekir. İşte böylesi bir programa imza attı, Şevki Kayaturan ve ekibi, kutluyorum.
 
Şiirde, şarkıda, türküde, gitarda sanatçılar, şairler unutulmayacak, anı ve şiir biriktirilecek etkinliğe canla başla hayat, mekan, yer sağlayan Ada Class Otel yöneticileri ve çalışanları. Mutlu etmek için durmadan koştular, diyebilirim.
 
Kuşadası şiir şölenlerini yağdırırken, yıldızların katıla katıla gülüşüne, denizin şırıltısına tanıklık etti, o etkinlik. Geceye, gündüze yağdı şairler, yazarlar.
 
Bir şiir vardı hep çınlayan, bir aşk gibi geceye eşlik edecek. Gece yarısına dek çınlayacak türkü sevdaları, şiir dökülen pınarlarım, içim ıslandı.
 
SRT televizyonu gündem aldı, Kuşadası şiir şölenini. Canlı yayın verildi, SRT’de. Buluşmalarda en çok içtenlik belki bazen yabancılık, ilk tanışma mesafe koysa da, aynı tat ve hazla, duyguyla dostluklar buluşuyordu. Şiirler, türküler, şarkılar bağlıyordu. İnsanın insan değerlerini üretiyordu.
 
Karanlıklar bir gün bitecek gülüm yediveren dünyada bittiği gibi. Yıldızlar delecek, ışıyacak üstüne, gümüşsü türküler yakacak üstüne. Gümüşsü denizler boyu. Yağacak şiirler, türküler susmayacak, şarkılar aşk diye iliklerine, içine dek titreyecek, titretecek, şiir imbiğinden akacak damlalar.
 
Böylesine yıldızları yağdıran, güneşi yakalayan eller çevrilecek, yüzünden dökülecek umutlar beraberliklerin, geleceğin yaratıcısı, barışın temsilcisi, sevginin ülkemi, Anadolu’yu saran tohumları olmaya devam edecek. Şiirin ırmağında dolan, anıları resimleyen bu buluşmanın öylesine izleri, düşleri, geleceği etkileyiciydi ki, anlamlı .
 
Nasıl yürek koymam Ata’ma, O  sözüne; “Sanatsız kalmış bir toplumun can damarlarından biri kesilmiş demektir.”  Şiir damarın içinde ilmek ilmek işlenen cevher, kaneviçe gibiydi.
 
Güneşin batışı Kuşadası’nda daha aşk dolu, daha etkileyici. Ellerini uzatıp gökyüzüne işte güneşin öteki yüzüne gitmek isteyen uzaklara dalar gözlerin. Aşk içinde bir hayatı düşler hep, şüphesiz.
 
Şiir Kuşadası’nda aşkın tüm çevirilerini içine döken, dudaklarından akıtıp imbikleri, denize serpiştiren bir avuç pırıltı, bir avuç martı öpüşü, kanatlarını sevdayla açan.
 
Şairler öyle heyecanlıydı duygulu, yazarlar daha düşünceli. Sazlar tellerin tüy dokunuşunda. Türküler denizlere dek dökülen. Şarkılar şiirde suskun, bestelenmeye aşık.
 
Kuşadası şiir etkinliklerimiz, buluşmalarımız devam edecek. Başka güzel etkinlikleri dökümleyen Aydın Şairler ve Yazarlar derneği Başkanı  Şükrü Öksüz Didim Şiir Şölenlerinde buluşturuyor.
 
Heyecan dağın yamaçlarında. Tırmanmak için bekleyiş, özleyiş, sözcüklere dalış. Şiir her şey demek. Hayatın içinden geçecek güzel bir duygunun yakalanışı…
 
Güneş ışığı gibi/ denizin mavisi/  yosununkokusu gibi/  kulağıma çalınan yaşam melodisi gibi/ şiir ırmaklarında/ türkü gecelerinde "buluşmak”.
 
Şiire dökülen göz pınarlarım, var benim. Dağ kekiklerinde çiçek kokularım, şiire- edebiyata dökülen yollarım var içimde. İmbikten akacak, gece ırmaklarım.
 
Dostlarımız, güzelliklerim var benim. Anadolu’yu açan yar dolu yürekleri, çiçeklerim var benim.
 
Edipler Dünyası Sevgililer Günü Şiir buluşmasında beraberliğimizi çizdiğimiz fotoğrafla görüntülediğimiz bir tablo anılarda, duvarda asılı kaldı. Bir de kalplerde.
 
Uzattık ellerimizi sevgi zincirinde buluştuk. Daha nice güzel programlarda  MERHABA SEVGİ, MERHABA ŞİİR demek üzere tüm güzel dostlarıma sevgilerimi, selamlarımı yolluyorum.
 
Şevki Kayaturan’a, Cevriye Çatal’a, Hüseyin Zeybek’e, Salih Aydoğdu’ya…Selam söyleyelim, şiir küpünde.
 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..