Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '16

 
Kategori
Deneme
 

Kuşlar insanlara ve insanlığa sesleniyor

Kuşlar insanlara ve insanlığa sesleniyor
 

Görsel alıntı


Yandaki görselde görünen kuşlar insanlara ve insanlığa sesleniyor!

Diyorlar ki Ey İnsanlar!

Kadir kıymetini bilmediğiniz, çöplere attığınız ekmek ve yiyecekleri bize ayırın. Sizin yollara, sokaklara, çöplere attığınız ekmek ve sair yiyecekler bizim için bayramlıktır

Sadece ağaçları, dalları, bahçeleri, çayır çimenleri beyaza bürüyen, bu beyaz ayaz soğuk kışın bitmesine ve baharın gelmesine kadar!

Bizi de Yüce Allah küçücük kuşlar olarak yarattı! Bizimde siz insanlar gibi canımız var. Kötülük bilmeyiz, doğanın birer parçasıyız.

Bizler zaman, zaman yeme ihtiyacımız için sizin evlerin pencerelerine, ağaçların dallarına ve balkonlarınıza misafir olarak geliriz. 

Ancak sizler bize hiç ilgi göstermiyorsunuz. Lütfen böyle zor günlerde bizleri hatırlayınız.

Bizler sizler gibi ekemiyoruz, biçemiyoruz, değirmene götürüp un yapamıyoruz,  hamur edip pişiremiyoruz.   

Biliyoruz sizler aynı zamanda akıl sahibi ve yardımseversiniz. Bu zor kış aylarında bizi açlıkla baş başa bırakmayınız. İnsani duygularınızı bizlerden esirgemeyiniz.  

Sakın, bizi yanlış anlamayınız sizden maddi yardım beklemiyoruz. Sadece yemediğiniz, yerlere, yollara, çöplere attığınız o ekmek ve yiyecekleri insani ve manevi yardım diye bize ayırınız.   

Yollara, caddelere, sokaklara, evlerin balkonlarına, çatılara Buğday, Arpa ve benzeri yiyecekleri bizler için bırakın. Bahar gelinceye kadar karnımızı doyuralım.

Evet, kuşlar kış aylarında duçar olur. Soğuk ve özellikle kış aylarında imkânları aşılmaz bir hale dönüşür, hr taraf engellerle kaplanır.

Avrupalı insanlar kuşlara ve sair hayvanlara gösterdikleri ilgi ve sevgiyle daha huzurlu, sağlıklı ve daha mutlu yaşıyorlar.

Elbette bizim ülkede de bazı insanlarımız da bu yolda çaba harcıyor lakin yeterli değildir.

Kuşlar yüzyıllardır atalarımız tarafından sevilmekte,  korunmakta ve beslenmelerine yardımcı olunmaktadır.

Atalarımız, yiyeceklerini kuşlarla bölüşmüşlerdir.

İnce duygularının ve sanat zevklerinin nişanesi olarak sadece kuş evleri, kuş sarayları yapmakla kalmamış, leylek, kurt gibi evcil olmayan diğer hayvanlar için de vakıflar ve hastaneler kurmuşlardır.

Öyle ki, soğuk kış günlerinde kurtların, kuşların sair hayvanların aç kalmamaları için kar-tipi demeden ıssız dağ başlarında et, ot, arpa ve buğday dağıtmışlardır.

Kuş evlerini kuşların barınmaları için evlerin ön yüzlerine özel olarak yapmışlardır.     

Türk mimarisinde, özellikle 16. yüzyıldan itibaren kuş evleri, kendini göstermiştir. Serçe, saka, kırlangıç gibi korunmaya muhtaç küçük kuşlar için yapılan barınaklar, günümüzde hala görüntülerini muhafaza edilmektedir.

En güzel örnekleri İstanbul, Tokat, Amasya, Kayseri, Niğde, Antakya, İzmir, Bolu, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne gibi yerlerde de görülmektedir. 

Yukarıdaki görselde kuşlar yolu trafiğe kapatmamışlar. Birlikte bir araya gelerek aç olduklarını insanlara ve insanlığa haber vermişler.

Ne çare ki kendini bilmez sürücüler vasıtalarıyla kuşların üzerinden geçip birçoğunun ölümüne neden olmuşlar.

İnsanoğlunun vicdanında bekçi bulunmaz.

Not:  Bu gün ülkemiz adına Fransa’dan Uzaya fırlatılan GÖKTÜRK- 1 UYDUSU Ülkemiz için hayırlı olsun. Beklenen gayenin en üst düzeyde olmasını diliyorum.

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..