Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '14

 
Kategori
Güncel
 

Kuzuların sessizliği

Kuzuların sessizliği
 

İş kazalarında her gün beş-on işçi hayatını kaybediyor. Bu ülkenin insanları bu kadar mı duyarsız? Zulme karşı bu kadar mı sessiz? Bu korkutucu bir durum. Bu kokuşmuşluktur. Bu ahlaksızlıktır. Bu yozlaşmadır. Aslında o on işçi ekmekleri uğruna katledildiler. Bu katliamlara sessiz kalan bizler ise onursuzca yaşıyoruz. İnsanların ( ölen on işçinin ) kanı üzerinde oturanlar, oturacak olanlar insan olamazlar. Vicdanlı olmanın, insan olmanın, onurlu olmanın, erdemli olmanın tamda sınanacağı bir katliam olayı. Konut alacak  olan insanlar eğer gerçekten insansalar o binalardan konut almazlar. Geçmiş tarihte almış olanlarda anlaşmalarını iptal ederler. Hem de çok insani bir gerekçe ile; ben insan olarak on işçinin kanı üzerinde oturamam diyerek. 

İşçi kardeşleri ölen diğer işçiler bedenlerinde yürek taşıyorlarsa o inşaatlarda çalışmasınlar. Hiç bir işçi çalışmaz ise o inşaatlar ibretlik olarak onlarca yıl öylece kalır. Bu düşünceyi özellikle işçi sendikaları hayata geçirmeli. 
 
Eğer ileride demokrat, insan yaşamına saygılı, işçi haklarını her alanda teslim eden, İLO sözleşmelerine uyan bir iktidar ülkeyi yönetirse" o inşaatlar belki de insan katliamının yaşandığı mekan olarak müze yapılır.
 
Eğer Türkiye'de yaşayan bizler yukarıdaki yazdıklarımı başarırsak çocuklarımıza aydınlık bir Türkiye, çağdaş bir Türkiye, onurlu insanların yaşadığı bir Türkiye bırakmış olacağız. Eğer tersini yaparsak; yani sessiz kalırsak bu ülkenin geleceği zifiri karanlık olacaktır. Ayrıca da hem çocuklarımızın hem de kendi kaderlerimiz o inşaatlarda ölen on işçinin kaderleri gibi olacaktır.
 
Bundan kimsenin şüphesi olmasın.


 

 
Toplam blog
: 104
: 478
Kayıt tarihi
: 31.01.07
 
 

Antalya'da yaşıyorum. İki yıl öğretmenlik yaptım, şu anda müteahhitlik yapıyorum. Aslen Kayserili..