Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

Ladin'den öcünü alan Amerika.

Ladin'den öcünü alan Amerika.
 

Abdullah Öcalan


Amerika Usame Bin Ladin'i öldürdü. New York bayram yerine döndü, Avrupa'dan liderler Obama'ya kutlama telgrafları çekiyorlar. 

Yıllar öncesine dönelim. Söylendiğine göre Amerika, Abdullah Öcalan'ın yerini tespit ediyor. Apo'nun bulunduğu ülke Kenya. Türk Dış İşleri haberdar ediliyor, uçaklar kalkıyor Apo'nun elleri, gözleri bağlanıyor Türkiye'ye getiriliyor. 

Avrupa Birliği idama karşı, Apo'yu idam edemezsin, yargılayacaksın diyor. Zayıf noktamızdan vuruyor bizi, yargı. Yandı gülüm keten helva, bu dava 1000 yıl sürer artık. Avrupa ülkemizdeki dava sürelerinin uzunluğunu, araç bulunamadığı için mahkemeye getirilemeyen tutukluları, hakim başına düşen dava ve dosya sayısını biliyor. Amerika ve Avrupa Apo'yu verip kıyak mı atıyorlar yoksa on yıllarca boğuşacağımız bir dert sahibi mi oluyoruz? Onu zaman gösterecek. 

Zaman gösteriyor, Apo'nun kabarık telefon faturası oldukça azalıyor. Uluslar arası konuşma yok bir de yabancılara satılan telefon şirketlerinin kampanyaları ile yaşadığı adadan istediğine istediği mesajı iletebiliyor. Bir eli yağda bir eli balda, ''Aman bir şey olmasın yoksa dünyaya anlatamayız'' stresi ile aile hekimliği müessesesinin faydalarından sonuna kadar yararlanıyor. 

Usame Bin Ladin'i, Amerika uzaydan bulmuş, demiş ki ''Yahu Pakistan'da bir villa var ama villada ne telefon ne internet hiç bir şey yok, gidip bir bakalım şuna''. Aaaa bir de bakmışlar, zili çalınca kapıyı Usame açmamış mı? Hemen vermişler cezasını orada. Tabi Amerika ne bizim kadar zengin bir ülke, taaa Afganistanlardan Amerika'ya adamı getir, adaya özel hapishane yap, başına yüzlerce nöbetçi, yıllarca besle dur yapacak kadar parası var, ne de henüz bizdeki gelişmişlik düzeyinde... Yargısız infaz yapacak kadar ilkel bir topluluk adamlar canım, bizim medeniyet seviyemize ulaşmaları için kimbilir daha kaç fırın ekmek yemeleri gerekecek. 

Peki bizi ''Aman sakın asmayın'' diye durduran Avrupalılar, niye Amerika'yı tebrik ediyorlar. Biz Türkler ''O bebek katilidir, asmak gerekir'' dediğimiz zaman 'barbar' oluyoruz da Amerika Pakistan'da birisini asınca New York'ta eğlenip maytap patlatanların mutluluğu niye dünya barışına giden yolda ortak mutluluğu oluyor insanoğlunun? 

Usame en baştan yanlış yapmıştı. Düşmanını yanlış seçmişti ve şimdi onun cezasını ödedi. Sen Türkiye dururken Amerika'yı kendine düşman seçer misin? Al işte başına ne geleceğini görsünler de senden başka Amerika'ya savaş açmaya niyetlenenler varsa gözlerini korku bürüsün ve bırak eylemi, düşünmeyi bile akıllarına getiremesinler. 

Güzel ülkemin doğusunda batısında yıllardır halk korku içinde, on binlerce insan, milyarlarca dolar ''harcandı'' bu uğurda. Yargılanmış ve cezası kesinleşmiş birisini kuş tüyünden yastıklara sarmış aman başına bir şey gelmesin diye üstüne titrerken, Amerika kalkacak başba bir ülkede istediği yere girip düşman saydığı adamı öldürecek. Biz de çocuklarımıza, gençlere adaletten bahsedeceğiz, doğruluktan dürüstlükten, insan olmanın erdemlerinden.... 

Sanırım bizim ömrümüzde görüp göreceğimiz tek adalet, Adalet ve Kalkınma Partisi, fazlasını beklemeyin bulduğunuzla idare edin diyeceğim ama zaten yaptığımız da o değil mi? 

 

 

 

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..