Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '15

 
Kategori
Sinema
 

Left Behind

Left Behind
 

Film: Left Behind

Tür: Fantastik - Kurgu

Puan: 10 üzerinden 2

Nicolas Cage'i oğlu gibi seven ve onu olumsuz eleştirenlere onurlu şekilde göğüs geren bendeniz filmin sonunda yolunmuş tavuk gibi ekrana bakakaldığımda ne diyeceğimi bilemedim doğrusu.

Her şeye baştan başlayalım. Evvela filmin senaryosu çok sıkıcı başladı. Oldukça uzun bir girizgahtan sonra "Mutlaka sıkı bir giriş yapılacaktır" diye uzun zaman bekledim ama olmadı.

Filmin gelişme kısmına gelince aslında senaryo gelişme kısmında hiç de fena değildi. Hatta oldukça etkilendiğimi söylemeliyim. Zira o gelişme kısmında Nicolas Cage'in oyunculuğu devreye giriyordu. Ayrıca diğer elemanların da oyunculuğunun kötü olduğunu iddia edemeyiz. Oldukça iyiydiler.

Peki filmi bu kadar b.ktan yapan ne? Bir numaralı suçlu o inanılmaz derecede b.ktan görsel efektler ve çekim tekniklerinin gerçekten rezalet olması... Uzun zamandan beri hiç bu kadar tırt bir Hollywood filmi izlememiştim.

Bir uçak indirme sahnesi var ki evlere şenlik. Kurgusundan efektine, her şey resmen dökülüyor. Yıl olmuş 2014, resmen Samanyolu televizyonunun tırt görsel efektleri seviyesine inilmiş. Sanırım Hollywood için utanç verici olmuştur.

Ben Amerikan başkanı olsam Amerikan ulusunun karizmasını yerle bir ettiği için bu filmin gösterimini yasaklar tüm kopyalarını da yaktırırdım.

Neyse, hadi efektler olmamış. Peki senaryo ne alemde? Dediğim gibi aslına bakılacak olursa son derece orijinal bir senaryosu var. Güzel düşünülmüş bir senaryo. Ancak baştan aşağı kurgu hatalarıyla dolu.

1) Filmin amacı bir uçakta panik sahnesi çekmek mi yoksa Kıyamet alameti mizanseni yaratmak mı? Senarist neyin kafasını yaşıyorsa artık bu kısmını bir türlü tutturamamış.

2) Bütün film İncili ve uygulamasını işledin diyelim, peki neden son kısımda bir uçak indirmeyle cebelleştin?

3) Hadi cebelleştin neden adam gibi çekmeye uğraşmadın?

4) Hadi ona da uğraşmadın, uçak indikten sonra seyirciyi neden "Eeeee bu mudur?" gibi salak salak ortada bıraktın. Filmin resmen bir sonu yok. Şak diye kesip atmışlar filmi

Nico için bir şey söylemek istiyorum. Nico'cum, oğlum sen ki en sağlam aksiyon filmlerinde oynamış adamsın. Evladım Türkiye'ye gelip Samanyolu dizilerinden birisinde oynasan yeminle bu kadar karizman çizilmezdi. Neeetttin yaaaa?

Bi de insan senaryoyu okumaz mı? Paraya mı ihtiyacın vardı? Ne diye oynadın bu filmde? Sen oyunculuğunla yine iyisin ama prodüksiyon çok kötü be yav...

 

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..