Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Lip on- suction

Lip on- suction
 

Her ne kadar dudaktan dudağa ve yanaktan olmak üzere iki türlü öpüşme tarzı olduğu bilinirse de, Prof.Willam Cane'e göre öpüşmenin 25 çeşidi vardır.

Dudakları bir başka tene değdirmek içgüdüsel ve sinir sistemini etkileyen bir davranıştır. Biribirlrini seven iki çiftin öpüşmesinin onlara büyük haz verdiğini kimse inkar edemez.

Öpüşme isteğini nedir tetikleyen, yoksa değişik bedenlerde değişik heyecanlar aramak için yer ve mekan tanımayan içgüdüsel bir davranışmıdır?

Cane'in araştırmalarına göre, insanların üçte ikisinin öpüşürken gözlerini kapattığını, öpüşmede cinsiyetler arasında da çeşitli farklılıklar olduğu ortaya çıkmıştır. Örneğin kadınlar boyun ve kulaktan öpülmekten erkeklere göre on kat daha fazla haz alırlar.

Erkeklerin en fazla hoşlandıkları öpüşme şekli "Fransız usulü" tarzıdır. Cane'e göre 25 çeşit öpüşme tarzı arasında "tatlı öpücük" ; "kelebek öpüşü" gibi ilginç isimler geçiyor. Cane'in favori opüş stili ise özellikle ABD'li gençler arasında yaygın olan dudak emme "lip on-suction" metodudur. Bu stilde çiftlerden biri diğerinin alt dudağını emerken, diğeri onun üst dudağını emiyor.*

Öpme ve benzeri davranışlar hayvanlar dünyasında da vardır. Bu davranışların hepsine cinsellikten çok şefkat duygusu hakimdir. Şempanzenler resmen öpüşürler. Deniz arslanları ağızlarını birbirlerine sürterler. Kurtlar birbirlerinin dudaklarını, köpekler sahiplerinin yüzlerini yalarlar.

İnsanlık tarihinde öpüşmenin aşkın ifadesi olarak kullanılması oldukça yenı sayılır. Yetişkin karşı cinslerin birbirlerini öpmenin öncüsü Fransızlardır. Fransız öpücüğü deyimi de burdan çıkmıştır.*

Öpüşmenin biyolojik bir olay olduğu, bugün araştırmacılar tarafından saptanmıştır. Öpüşme anında ağız ve dudak uçlarında ki sinir uçlarının uyarılması sayesinde nabzın yükseldiği, metabolizmanın canlandığı, adrenalin ve mutluluk hormonlarının salgılandığını gözlemlenmiştir.

Öpüşme sırasında 29 yüz kasının gerilip gevşemesi, yaklaşık 15 kalori harcanması, hücre yenilenmesinin hızlanması ve de en önemlisi ruhsal rahatlama sağlaması bakımından doğal bir tedavi yöntemi olarak kabul edilebileceği ileri sürülmüştür.*

En az soluk almak ve esnemek kadar doğal bir olaydir öpüşmek.

İşte bir kaçı. Öpücüğünüzü siz seçin...

Vakum öpücüğü, elektrik öpücüğü, şeker öpücük, şapırtılı öpücük, göz öpüşü, su altı öpücüğü, kelebek öpücüğü.....

*hoşsohbet-su perisi

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..