Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '08

 
Kategori
Basketbol
 

Los Angeles Lakers Rezil Oldu

Los Angeles Lakers Rezil Oldu
 

Tek kaprisleri kazanmak üzerine kurulu olan üç yıldız.


Gerçekten inanamıyorum. Bir takım 24 sayı farkla öndeyken nasıl yenilir anlamak mümkün değil. Lakers mucizelerin takımıdır. Açık farkla yenik olduğu üstelik son çeyrekte 20 sayı geride olduğu maçları inanılmaz bir şekilde çeviren Lakers tabiri caizse madara oldu. 24 sayı öne geçeceksin. Karşılaşmanın bitmesine 18 dakika kala 70-50 önde olacaksın ve bu karşılaşmayı kaybedeceksin. 6 dakikada 20 sayılık farkı 2 sayıya düşürteceksin. Vallahi pes. Türkiye liginden vasat bir takımı Lakers yerine çıkarsak bu kadar kolay teslim olmazdı. Eminim erken faullerle Boston’un hızını keser bu seriyi yaptırmazlardı.

Herkes eski günlerdeki gibi muhteşem Los Angeles Lakers-Boston Celtics serisi bekliyordu. En azından eskiden çekişmeli karşılaşmaları olmuştu. Oysa iki takım arasında çok büyük fark var. Bu yüzden mücadelenin sadece adı büyük oldu. Karşılaşmalarında ise Boston yıldızlarıyla sonuca rahat gitti. Boston her alanda rakibine üstündü. Seyirci, coach dahil. Keşke buraya Lakers değil San Antonio çıksaydı. Hiç olmazsa bu kadar kötü teslim olmazdı.

Coach Phil Jackson, NBA’ de 9 şampiyonluk yaşamasına rağmen çok eleştirilen birisi. 6 şampiyonlukta sırtını Michael Jordan’a, 3 şampiyonlukta Kobe-Shaq ikilisine dayayıp fazla bir çaba göstermeden başarılı olduğu söyleniyor. NTV yorumcularının belirttiği gibi Phil Jackson anlamsız işler yaparak Boston’un 3. çeyrekte yaklaşmasına izin verdi. 3 maçtır eleştirdiğim ve bu serinin en kritik isim olmasını beklediğim Lamar Odom niyahet bu karşılaşmada kendine geldi. Boston rakibini yakalarken bilin bakalım Phil Jackson kenarda kimi unuttu? Günün Lakers cephesinin başarılı ismi Lamar Odom, Boston gümbür gümbür gelirken kenardaydı. Lamar Odom’dan daha yaşlı Ray Allen ise Coach Doc Rivers tarafından hiç dinlendirilmedi. Lakers seyircisi ise 2000 yılında şampiyonluk kazandıklarında ortalığı karıştırmış, sokakları savaş alanına çevirmişti. Bugün ise oyuna hiç katkıları olmadı. Zaten ABD seyircisi ile diğer ülke seyircilerinin farkı burada. Bizler çılgınca takımımızı desteklerken onlar ise sosyal hayatın bir parçası olarak maçlara gelip eğleniyorlar. Hangisi doğru? Ne aşırı derecede desteklemek ne de sessizce seyretmek olmasa gerek. ABD’de seyircilerin takımlarını desteklemeleri, tezahüratları çok ilginç. Arada bir Süvari Marşı çalıyor. Bir de tüm stat “defans defans” diye bağırıyor. Başka da bir numaraları yok. Patlamış mısır yemek için maçlara geliniyor. Velhasıl seyircinin, Phil Jackson’ın bakışları arasında bu maçı Boston söke söke aldı. Kimse de bir şey yapamadı.

Kobe bu karşılaşmada kötüydü. Kötü olmasını bekliyordum çünkü bu insanlar biyonik adam değiller. Basketbol sahaları sadece bir tane biyonik adam gördü o da Michael Jordan’dı. Kobe geçen karşılaşmada takımının tüm yükünü sırtladı 87 sayıdan 36 tanesini yaptı. Çok mücadele etti çok yoruldu. Yorgunluğu sahada çok belirgindi. Lakers’ın başka yıldızı olmayınca ona destek gelmedi ve Lakers yavaş yavaş eridi. Tabi bu erimede başrol Phil Jackson’ın. 1998 finallerinde Chicago-Utah mücadelesinde Chicago 3-1 öndeydi. Yapılacak maç Chicago’nun sahasındaydı. Herkes Chicago’nun şampiyon olacağını umuyordu. Fakat Carl Malone mücadeleye öyle bir giriş yaptı ki kimse durduramadı. Malone’u durdurmayı başaramayan 6. adam Dennis Rodman maç sonunda kendisini geç oyuna sokan Phil Jackson’a atıfta bulunarak, “80-90 km hızla giden bir kamyonu durdurmak zordur çünkü artık ivmesini kazanmıştır. Oysa o kamyonu 30-40 km hıza ulaştığında daha rahat durdurursunuz.” demişti. Phil Jackson bugün kamyonun hızlanmasını sadece seyretmiştir. Bu kamyonun frenleri patlayınca Los Angeles pazar yerine dalmış ortalığı dağıtmıştır.

Boston adı büyük kendisi küçük mücadeleyi kazanarak şampiyon oldu diyebiliriz. Bol yıldızlı takımı bir arada oynatmak zordur. Lakers tek yıldızlı takımında Kobe ile uğraşamazken Boston üç yıldızı yan yana oynatıyor. Çok büyük başarı. Boston’un sadece bu üçü değil 12 adamı birbirinden değerli. Hepsinin bu seride başarının bir yerlerinde katkıları var. Bugün Posey ve House beklenmeyen katkılar yaparak galibiyette pay sahibi oldular. Oysa Phil Jackson bugün 1/1 üç sayı 1/1 iki sayı atan ve süre alması halinde takımına katkı yapacak Ariza’ya güvenmedi. Ariza sadece 8 dakika oynadı.

Yakında olimpiyatlar başlayacak. Pau Gasol yine fırtınalar estirecek. Sakın performansına kanmayın. Pau Gasol bu seride Kevin Garnett karşısında titreyerek oynadı. Böyle star olmaz. Pau Gasol tıpkı dünyanın en büyük futbolcusu olarak lanse edilen ABD’li futbolcu Adu gibi bir medya balonu.

Boston’u tebrik ediyorum. 21 yıl aradan sonra şampiyon oldular. Bu saatten sonra da sonucu belli olan bu seri seyredilmez. Gelecek yıl finallerde yeni yazılarla buluşmak ümidiyle.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...