Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '09

 
Kategori
Haber
 

Lösemili çocuklara bir tıkla destek vermek istermisiniz?

Lösemili çocuklara bir tıkla destek vermek istermisiniz?
 

http://www.loadtr.com/405732-l%C3%B6semili_%C3%A7ocuklar.htm


26 Mart 2006 tarihinde Milliyet gazetesinde bir haber çıktı. Haberin içeriği şöyleydi:

Lösemi Hastası Volkan Dündar 13 yaşındaydı. Hastanede ilik nakli için yıllarca sıra bekledi. Bir gün Dündar ailesinin telefonu çaldı. Nakil için sıra geldiğini söylediler. Ancak Volkan bu telefondan 4 gün önce ölmüştü. Son 10 ayda 15 lösemili çocuk uygun ilik bulunduğu halde hastanede yatak bulunamadığı için yaşamını yitirdi.

Lösev Lösemili Çocuklar Vakfı başkanı Dr. Üstün Sezer, ilik bulunduğu halde hastanelerde yer bulunmamasıyla ilgili olarak şöyle demiş:

Bugün de lösemili bir çocuk başvurdu. 6/6 tam uyumlu verici kardeşi olmasına ve hastanın yaşaması kemik iliği nakline bağlı olmasına rağmen nakil yaptıracak hastane bulamıyor. En yakın 3 ay sonrasına randevu veriliyor. Yani bir anlamda beklerken öl deniliyor. Bunun için zamanımız yok. Ben utanıyorum. Ama ne yapacağımı da şaşırdım. Gerçekten bu insanlar bu kadar duyarsız mı? Ya da bir ltek biz mi telaşlanıyoruz? Acaba biz de mi 3 maymun olmalıyız ki akşam rahat uyuyalım? Hayır, olamaz. İnsanlık henüz ölmedi. Ya gerçekten bizim çok yakınımız birisi yaşayacakken göz göre göre ölse biz ne yapardık?

Bunun için Vakıf bir kampanya başlatmış. Başbakanın Lösemili çocuklar için arsa sözü verdiğini ancak bu sözün bugüne kadar yerine gelmediğini belirterek, bu arsanın verilmesi için destek istiyor. Destek için de aşağıdaki linke tıklanması gerektiğini söyleyerek yardım istiyor. Aşağıdaki linke tıklandığında Milliyet'in haberinin bulunduğu bir sayfa açılıyor. O sayfanın üzerindeki "Kent projesine destek vermek için tıklayınız" yazısı tıklandığında ise açılan sayfanın en altında "Destek vermek için tıklayınız" butonu var.

Vakıf "Lösemili çocuklar kendi arsamız verilseydi onlar ölmeyebilirdi" düşüncesinde ve halkımızdan bu konuda destek istiyor.

http://www.losev.org.tr/dergi/kent.htm

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..