Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '10

 
Kategori
Blog
 

M.Blog boşuna akan bir nehir mi?

M.Blog boşuna akan bir nehir mi?
 

Bloglar da çağlasın


Belki bu konu daha önce tartışılmıştır. Tüm blogları okumak çok zaman alacağından, Milliyet Blog'un amacının olup olmadığını ; sosyal bir görev üstlenip üstlenmediğini; doğrudan tartışmaya açmak istiyorum.

Hergün MB'de ortalama 250 blog yazılıyor ve yayınlanıyor. Hepsi de mübalağasız son derece güzel. Laf olsun diye söylemiyorum. Ama bu güzel yazılar blog içinde akıp gidiyor.

Çok güzel şiirler var zevkle okuyoruz, günümüz aydınlanıyor; ustaca yazılmış anılar var duygulanıyoruz; mükemmel yazılmış siyasi yazılar var, denemeler var, felsefi yazılar var, var da var.

Bunlar var ama neye yarıyor? BLOGLAR, Dünya görüşümüze katkıda bulunuyor, her konuda yeni haberler öğreniyoruz, bilgimiz hatta kültürümüz artıyor, genel olarak aydın kişilerin nabzını tutuyoruz, ne değerli vatandaşlarımız varmış diyoruz, tabii ki vakit geçirmemize ve fikren neşelenmemize katkıda bulunuyor. Belki de aklıma gelmeyen bir çok husus var blogların katkıları bakımından.

Ancak benim belirtmek istediğim bir husus var: Blog Sitelerinin bir amacının olması ve sosyal ve ekonomik platform oluşturması. Bu platformda ortaya çıkan ana görüşün halk kitlelerine ulaştırılması.

Bu nasıl olacak ?

Milliyet Blog aynen bugünkü statüsünde devam edecektir. Ancak ilaveten, her ay yeni bir " sosyal veya ekonomik Platform Konusu " oluşturulur..Örneğin " işsizlik " gibi. İsteyenler bir ay boyunca bu platform konusunda yazılar yazarlar, görüş belirtirler, çözüm getirirler, proje oluştururlar ve sonuçta ortak bir görüş ortaya çıkar, Bu da, Milliyet Gazetesi'nin kurulacak Blog köşesinde yayınlanır.( Tabii Milliyet Gazetesi böyle bir köşe MB' ye ayırırsa ) Aynen bir Serbest Kürsü gibi.

Böylece Milliyet Blog, boşuna akan bir nehir olmadığını gösterir.

Netice olarak, benim bu düşüncem taraftar bulur veya bulmaz. Ama üzerinde durmak istediğim ana konu Bloglardaki binlerce yazının topluma katkısının olması ve görüşlerin siyasi ve ideolojik nitelik taşımaması. Amacımız barış içinde görüş belirtmek olmalıdır. Zira kavgaların bir yarar getirmediği ortada.

Not: Halen toplumumuzun büyük bir kısmının Blog yazarlığından veya Bloglardan haberi yok. Tanıtım yeteneğimiz bir türlü gelişmiyor.(Ama nedense, "Toplum geçim derdinde, kime ne blogdan " diyenleri de duyar gibi oluyorum )

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..