Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Makyajın bedeli…

Makyajın bedeli…
 

Bizim iktidarın en yakın dostları kim desem hemen herkes doğruyu biliverir. Başta “Hamas” diyebiliriz. Gerçi haması dünya bir terör örgütü olarak kabul ediyor, tıpkı bizdeki PKK gibi, ama olsun. Bizim iktidara göre onlar terörist değil.

İkincisi peşmerge başkanı Barzani. Geçen kırmızı halılarla karşıladık. Adam, bizim bölgemizde terörist falan yok deyip bizle inceden dalgasını geçiyor ama olsun. En yakın dostlardan biri.

İktidarın olmazsa olmaz dostlarından biri de İran. İran çok özel, İran’ın çıkarı için bütün dünyayı karşımıza aldık. Bu çok önemli dost ülkeden kulağımıza gelenler bazılarımızı düşündürecek nitelikte.

Ahmedinecad yönetimi kadınların örtünmesine yönelik baskıyı her geçen gün artırıyor. Sokaklarda sürekli kontroller yapan kadın ahlak polisleri, ‘şeriata uygun örtünmeyen, pardesüleri dar olan, tırnaklarında oje olan kadınları önce uyarıp ceza kesiyor, direnişle karşılaşması halinde de gözaltına alıp karakolda “bu suçu tekrarlamayacağına dair” bir kağıt imzalatıyor. Aldığımız duyumlara göre bu kağıdı imzalayıp çıkmak bazen birkaç saat sürüyormuş. Yasakların en sıkı denetlendiği Mashad kentinde yasağa uymayanlara 1300 dolarlık ceza kesileceği açıklandı. Oysa ki bir öğretmen ortalama 500 dolar kazanıyor. Hoş değil mi? Yarın öbür gün aman daha çok örtünelim, mümkünse İrandaki uygulamaları getirelim diyenler ceza fiyatlarına da bir bakmalılar.

* Saçın üzerinde gözlük: 180 bin riyal (17 dolar)
* Kısa ceket: 250 bin riyal (24 dolar)
* Açık renk ceket: 250 bin riyal (24 dolar)
* Ojeli her tırnak için: 5000 riyal (48 cent)
* Makyaj: 250 bin riyal (24 dolar)
* Tahrik edici saç rengi:
1 milyon 500 bin riyal (144 dolar)

İran yönetimi bütçesini denkleştirmenin yolunu bulmuş. Umarım aramızdaki sıkı dostluk bizimkilerin de böylesi yöntemlere baş vurmasına neden olmaz.

14/07/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..