Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '13

 
Kategori
Futbol
 

Mancini'ye müjde; Lig erken biter

GS nin etik değerlerinin kötü örneği taraftarın % 95 inin çok sevdiği Fatih Terim'î yerinden etmişti. Yerine gelen Mancini FTerim'in yarısı bile değil. Gecen yıl FTerim'in üç yardımcısı ile oyundan atıldığı maçlarda Mancini TD olsaydı oyundan atılmazdı. Takımda en fazla berabere kalırdı. Sezon sonunda şampiyonluk giderdi.

FTerim görevden ayrılırken en çok FB liler seviniyordu. Çünki aradaki farkı göremeyecek kadar futboldan anlamayan yada Sn Ünal Aysal değillerdi. Futbolu çok iyi bilen danışmanı Sn Bülent Tulun ile yöneten başkan fena halde yanıldığını kısa zaman sonra anlayacak.

Türkiye'de son yıllarda şampiyon olan takımlar yerli TD ile çalışıyor. Bu gelenek bu yıl da devam edecek. Üstelik  FB yönetimi Ersun Yanal'a sabır gösterirse, oda ciddiyetini bozmazsa bu durum dahada uzun süre devam edebilir. FB ligde en iyi kadroya sahip takım. Tabii Ersun Yanal'ında buna eklediği var. Emenike yerine Cardozo da alınmış olsa FB uçardı. Bu kadar araştırdıktan sonra eldeki Sow dan biraz daha kötü Emenike yerine Alex benzeri Cardozo'yu almamak anlaşılır iş değil. 

Bizim takımlar arasındaki farkı yapılan transfer yanlışları oluşturuyor. GS de Bruma'ya 10 milyon Euro üzerinde bir para harcadı. Buda ciddi bir yanlıştı. GS nin canını yakan yanlışlardan biri olarak tarihe geçer. Mancini gelecekte bu yanlışın altını çizebilir. Böyle bir yanlışı hiç yapmazmış gibi konuşabilir. Ancak Mancini FTerim kadar iyi hiç olmadı olamazda. Ve çok rahat söylenebilir, FTerim kalsaydı fark 9 puan olmazdı. Ama onun kalması dahi sezon sonu FB nin şampiyonluğunu değiştirmezdi. Ünal Aysal FTerim'i daha rahat gönderirdi. Hem Ünal Aysal  kaybetti hemde Ersun Yanal olası bir FTerim'e karşı kazanma şansını yine kaybetti. Ünal Aysal'da sevmediği FTerim için en büyük iyiliği yaptı ve FTerim'i kurtardı.

Mancini geldiği hafta konuşmalarında FB yi yeneriz diyordu. Geçtiğimiz hafta ise Mayıs ayı gelir kupayı alırız diyordu. Bu yıl lig mayıs ayına kadar gitmeyecek. Mart yada şubat ayında bitebilir. GS yi yenerek rakibini 9 puan geriye atan FB bu hafta farkı onlara çıkarabilir. Normal şartlarda bu hafta sonunda BJK yide yenerler. Kasımpaşa da GS den puan alır ve iki rakiple olan puan farkı on puanı geçer.

Yalnız birde hakemler var. Sivas maçındaki hakem FB maçlarınada çıkabilir. Futbolun perdesinin erken kapanmaması için birileri sorumluluk alabilir. Yada BJK olağanüstü oynayabilir. Buda ligin biraz heyecan açısından uzatabilir. Onun dışında bu lig şampiyonu bellidir. İkinci kim olacak esas soru budur.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..