Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

Manevi Gerilememiz

Manevi Gerilememiz
 

İktisadi açıdan gelişmelerimiz maneviyat yönününen gelişmelerimizle pareler olarak ilerliyor mu? Manevi açıdan gerilememizin sebebleri nelerdir? Alınacak önlemlerde nelerdir ?

İktisat açısından geliştiğimiz bu buhranlı dönemde maneviyatımızın gitgide gerilemekte ve geri dönüşü olmayan yola girmektedir. Ekonomide,sanayide,enerji ve diğer alanlarındaki gelişmelerimiz manevi yönümüzü ikinci plana atmakta ve daha değersiz gibi hakim algı oluşturmaktadır bu neticeden dolayı günlük gazetelerde kadına şiddet,hırsızlık,taciz....vs mevzular eskiye oranla arttığı da aşikardır. Olayların sebebleri ekonomik gelişmeye bağlamak hata olur. İktisadi,sanayi ve enerji yönünden gelişmelerimiz bizleri diğer ülkelerin hegomanyasından kurtaracak ve hürriyetimiz arttıracaktır .Fikreyatlarımızı daha adil platformda konuşmasıda cabası..  Ekonomik gelişme, amacımız ve maneviyatın gelişmesinde de bir araç olması gerekir. kısacı ekonomik gelişme ve manevi gelişme pareler olarak gelişmesi gerekmektedir.

   Herhangi bir olayın nedeni tek sebebe dayanmıyor ise maneviyat yönüyle gerilememiz de tek sebebe dayanmamaktaır. Manevi açıdan gerilememizin asli nedeni karşıtların ilişkisi yani madde ve ruh savaşından gelmektedir. Eski tarihlerden beri kılıf değiştirerek gelen karşıt ilişki günümüzde para-sevgi, para hırsı-ilmi hırs ve çıkar ilişkisi-karşılıksız ilişki olarak yaşamaya evam etmektedir. Günümüze para hırsı; aşka,sevgi, ve höşgüreye eşit gelmekte çoğunluklada ise galib gelmektedir. Para hırsı sebebiyle yanımızaki güzellikleri görememekte ve uzaklara aramaktayız. Hayattaki önemli kavramlaran olan din,aile,dosluk kavramlarını unatmakta ve garib mahlukatlara dönüşmekteyiz şayet gerilememiz bu hızla devam ederse ruhsuz saece yemek yiyen ve sonra tuvalet ihtiyaçlarını karşılayan korkarım ki robatlar olucağız. Kendi düşünceleri olmayan robatlar.  

   Alınacak önlemler manevi yönden kuvvetli olan kavramlarır: İslam dini, miili kültürümüz, sanattır. Manevi yönde gelişmemiz geriye İslam ahlakı ve milli örf adetlerimize, maddesel olarak ilerlememiz geleceği keşfetmekle tamamlanması gerekir.

 

 
Toplam blog
: 5
: 180
Kayıt tarihi
: 24.01.18
 
 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ DÜŞÜNMEK HAYATTAKİ EN BÜYÜK YARDIMCISI FELSEFE VE FOTOĞRAFCILIKLA UĞRAŞAN ŞA..