Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '08

 
Kategori
Sağlık
 

Mantar hastaneler

Mantar hastaneler
 

Son yıllarda ülkemizdeki özel sağlık kuruluşları sayısı mantar gibi artmış, kimileri ise bunu sağlık sektörünün gelişimine yormuştur. Ancak tesadüf! şudur ki; arz-talep dengesinin üzerinde açılan bu özel hastaneler; gereksiz tetkikler (MR, Tomografi, Anjio ve diğer testler), gereksiz ameliyatlar ve buna paralel olarak her geçen gün artan yanlış ameliyat şikayetleri'ne yol açmıştır. Öyle ki; bazı özel hastanelerdeki bazı doktorlar prim sistemine göre, yani yaptığı iş başına (parça başı) para almaya zorlanmıştır.

Evinin kirasını, çocuğunun kolejini, Jip'in, Tatilin taksidini tek maaşla karşılayamayan "tüccar bazlı" doktora; 100 YTL'ye muayene mi? 50.000 YTL'ye ameliyat mı? ikileminde, aynı rakkama 500 kişiyi muayene etmek yerine 1kişiyi ameliyat etmek daha mantıklı! gelmeye başlamıştır. Hele cebinden para çıkmayacak sigortalı "hasta(?)yı" ikna mekanizması bu durumda çok daha kolay işlemektedir.

Ancak, hastayı "Ticari Meta" olarak gören bu zihniyetin mağdurları olan bizler, bir çatı altında birleşmeye, mağduriyetlerimize çare aramaya kararlıyız. Amacımız "başka testilerin kırılmasına" mani olabilmektir. Babası da bir Doktor olan (Selçuk Polatoğlu-TCDD eski-başhekim Yrd.) bu sitenin (www.doktormagdurlari.com) kurucusu Mağdur Cem Polatoğlu ve sitenin ilkesi; asla sağlık sektörünü kötülemek değildir. Her meslekte olduğu gibi Doktorluk mesleğinde de çürük yumurtalar vardır, olacaktır da. Ancak hipokrat yeminli Doktorların, içdisiplin mekanizmasını daha çok çalıştırmaları, münferit olayları da halı altına süpürmemeleri gerekmektedir.

Bizlerin amacı; Özel Sağlık Sektörünün gelişirken, basamaklarının biz Mağdurlar ve kontrolsüz sigorta sistemi yerine İlim, Yetenek ve Teknoloji olmasına katkıda bulunmaktadır.

 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..