Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '14

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Marmaris'i tutabilene aşkolsun bre !

Marmaris'i tutabilene aşkolsun bre !
 

Güneyin incisi Marmaris


İstanbul’daki 18. EMİTT Fuarına 10 yıldır katılan Marmaris Belediyesi ve onun Basın ve Halkla ilişkiler Müdür Sedat Kirt: “EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, bizim için biçilmiş kaftandır diyerek “MARTAB olarak Marmaris’te hedefin yerli turist oranını  yüzde 30 – 40’ lara ulaştırmak olduğunu söyledi.

MARTAB Genel Koordinatörü Kirt,  EMİTT Fuarını değerlendirerek Marmaris Turizm Birliği olarak iç pazarda gelmek istediğimiz nokta açısından çok önemli. 2014 yılı turizm sezonunda yerli turist bakımından beklentimiz yüksek. Şu an için rakamlar geçen yılı yakaladığımızı gösteriyor. Hedefimiz iç pazarda da, dış pazar kadar ağırlığımızı arttırmak. Yerli turistte yüzde 30-40 gibi bir orana sahip olmak istiyoruz. Bu rakama ulaşmamız halinde dış pazarlarda da pazarlık gücümüzü arttıracağımıza inanıyoruz. Bu anlamda İzmir ve İstanbul'da düzenlenen turizm fuarları bizim için büyük önem taşıyor" dedi.

Marmaris ve hinterlandın da bir turizm otoritesi olan ve önemli yerli ve yabancı turizm monitörü ve teşekküller ile yakın ilişki içinde bulunan turizmci Sedat Kirt, Fransa, Finlandiya, Bulgaristan, Almanya gibi ülkelerdeki fuarlara katılarak farklı destinasyonlardaki turistleri bölgeye çekmek için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.

Fuarda verilen kokteylde de, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, birliğin genel kurulunda konuştuğu gibi Gökova Belediyesi'nden, Bozburun Belediyesi'ne kadar, mahalli idareler ve işletmeleri bir araya getirip, bölgenin sorunlarını çözmeyi ve tanıtıma katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Acar, daha sonra turizmin daha iyi noktalara gelebilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğine dikkati çekti.

MARTAB Genel Koordinatörü Sedat Kirt ise, Marmaris ve çevresini birçok fuarda en iyi şekilde tanıttıklarını, İngiliz pazarına alternatif olarak yeni pazar arayışlarına girdiklerini anlattı. 
Katıldıkları yurt dışı fuarlarında olumlu adımlar attıklarını kaydeden Kirt, şöyle konuştu: "İskandinav pazarına girmek için bölgedeki otelcilerimizin de yoğun talepleri oldu. Danimarka ve Polonya pazarına girdik”dedi. Dedi.. 

Avrupa'nın en önemli turizm fuarlarından olan Hollanda'nın Utrecht şehrinde gerçekleşen fuara katıldık. Buradaki önemli tur şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile görüşmeler yaptık. 2010 yılında bölgeye Hollanda'dan 3 uçak inerken, 2011 yılında 8 uçak indi. İngiliz pazarına alternatif en büyük pazar olarak Hollanda pazarını görüyoruz.

Kokteyl, gayet samimi bir hava içinde geçti. Bütün bu olup bitenlerden gözünü ayıramayan bir tatilci, Marmaris'in mavi tonlu havasına bakıp bakıp, "senin elini, kimse tutamaz Marmaris" diye mırıldandığı, dikkati çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..