Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '09

 
Kategori
Deneme
 

Martı Jonathan Olmak...

Martı Jonathan Olmak...
 

Dünya üzerinde yaşayan tüm canlılar doğar, büyür ve ölür. Yaşadıkları ayrıntılar canlı türüne göre değişse de genel kural budur. "Ama o, doğduğunu hatırlamaz, ölmekten korkar ve yaşamasını bilmez."*
Canlıların ardında kendi benzerlerini bırakarak yok olmalarıyla hiç bitmeyen bu devinim süreci aslında kocaman bir "Hiç"tir düşündüğümüzde.

Kendi varlığının bilincindeki tek canlı olan insanoğlu, içinde bulunduğu hiçlikten, "Bir şey" olmaya yöneldiğinde başlayan sancı, mükemmeli yakalayana kadar devam eder. Mükemmellik de hiçlik gibi sonsuz bir kavramdır oysa. Hep daha mükemmeli vardır daima. Tam da bu yüzden, tekerleğin icadından nano teknolojiye koşar adım ilerleyen bilim hala mükemmeli aramakta.

Yaşamı sorgulayan, kendi sınırları dışına çıkmaya çalışan, dünyadaki varlığının sebebini araştıran insanoğlu için yaşam inanılmaz güzellikler barındırır içinde. Bu güzellik vaadedilen cennetin ta kendisidir, gören için.
Kendi içinde mükemmelliği yakalayan kişi bunu insanlık için kullandığında yaşarken ölümsüzlüğü tadar. Einstain için, Shakespeare için, Atatürk için "Öldü!" diyebilir miyiz?

Yazmaya bir süredir ara veren sevgili Sevda Kılıçaslan bir bloğunda tanıtmıştı Martı Jonathan'ı** Geçenlerde bir kitapçının rafında rastladım ona. Ve hemen aldım tabii. O incecik kitapta gizlenen yaşamın anlamına dair felsefe, küçük bir martının "Kendini" keşfetmesiyle boyut kazanıyor ve bize sıradanlıktan kurtulmanın erdemini anlatıyor.

Hepimizin içinde başarmak istediğimiz bir şey, ulaşmak istediğimiz bir nokta hep vardır. Bunun için biraz cesaret, çokça da çaba gerekir elbet...
Martı Jonathan bunu başardı!
O, sınırları olmayan, mükemmel bir martı olmayı seçti. Ve yeryüzünde akrobatik uçuş yapabilen tek martı oldu.

Biz neden içimizde biriktirdiğimiz hayalleri gerçekleştirmeyelim?
Bize verilenlerle yetinip bir "Sürü" insanı olarak yaşamak bize sadece hiçlik kazandırır. Oysa ölümsüzlük ve cennetin bu dünyada olduğunu biliyoruz artık...
Seçim bizim!



* La Bruye
** Martı Jonathan Livingstone - Öykü-
Richard Bach Epsilon yay.

 
Toplam blog
: 235
: 2079
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

Burada yazarken kim olduğumuzun, ne olduğumuzun bir önemi olmadığını düşünüyorum. Önemli olan yaz..