Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Burada yazarken kim olduğumuzun, ne olduğumuzun bir önemi olmadığını düşünüyorum. Önemli olan yazdıklarımızdır. Okurların ruhlarına kelimelerle dokunabilmektir. Gerisi hikâye bence...  

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Ben, Sen ve Biz derken...

Tezer Özlü'nün değindiği gibi, kadın ya da erkek kendi yolunu diğerine göre çizdiğinde hayal kırıklığı çoğu kez kaçınılmaz oluyor. Bu bağlamda, sevdiğimiz kişiyi kendimiz olma halini koruyarak sevebilmeliyiz. Tabii bunu ne kadar başarabilirsek... İzninizle Leo Buscaglia'dan bir alıntı yapmak istiyorum,sevgili profesörümüz konuya ışık tutmuş: "Birbirlerinize yüreklerinizi verin, ama birbirinizin yüreğine sahip çıkmayın, çünkü yalnızca yaşamın eli yüreğinize sahip çıkabilir. Birlikte ayakta durup sevgi tapınağınızın sütunlarını oluşturun, ama tapınağı ayakta tutmak için birbirinize çok fazla yanaşmayın.,ayrı ve bağımsız olarak durun. Meşe ve selvi ağaçları birbirlerinin gölgesinde büyümezler. Hiç bir zaman bir başkasının gölgesinde büyümeyin. Kendi gün ışığınızı kendiniz bulun."

29 Mayıs 2021 14:54
Yarım...Önce Hep Yarım...

Bülent Ayyıldız'ın bahsettiğiniz çalışmasını PDF olarak google'dan bulup okudum.İki yazarın da Tezer Özlü üzerindeki etkileri Yaşamın Ucuna Yolculuk'ta açıkça görülüyor zaten. Konu üzerinde C.G.jung'ın düşüncesine katılıyorum. İntihar=kaçış. Hayatın anlamsızlığına karşı ona bir anlam yükleme çabasından yorgun düşen insanın kaçışı. Tavsiyeniz için teşekkürler.

26 Mayıs 2021 15:41
Yarım...Önce Hep Yarım...

Hayatı da yarım yaşamıyor muyuz Ersin Bey? Tezer Özlü mesela, 43 yaş ölüm için hem erken, hem de bir yarım kalmışlık değil midir? Onun gibi hemen aklıma geliveren O. Veli 36, F.Ferruhzad 32, S.Soysal 40, Oğuz Atay 43 yaşında arkalarında yarım kalmış bir yaşam bırakmadılar mı?Aslında yaşanan sürenin uzun ya da kısa oluşu da yarım kalmışlığın, eksiklik duymanın tek nedeni değil tabii. Ah, şu hiçlik duygusu... Tezer Özlü alıntı yaptığınız kitabın son cümlesini Pavese'nin sözüyle tamamlar: "Ve yaşam yalnız rüzgar, yalnız gökyüzü, yalnız yapraklar ve yalnız bir hiçtir..."

24 Mayıs 2021 15:22
 
Toplam blog
: 235
: 2079
Kayıt tarihi
: 26.09.07