Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Matcha Çayı ile Zayıflama

Bir ara haberlerde çokça zayıflama çayı ile ilgili haberler yer alırdı ve halkımzın bu çayları tek başına kullanarak zayıflama ümidini bıraktığını sanıyordum. Ancak son 2 aydır yazın da yaklaşmasının etkisiyle matcha çayı ile ilgili bir çok soru geliyor bende hem kendi fikirlerimi hem de genel anlamda matcha çayı nedir nasıl kullanılır ve zararları nelerdir kaleme aldım.

Japonya'ya özel olan ve son zamanlarda yeşil çaylar arasında en çok gündemde yer kaplayan bir çay olmuştur matcha çayı.

Dünyanın he yerinde yetiştirilebilir olmasına rağmen uzun zamandır Japonya'da tüketilmektedir. Herkesin merak ettiği matcha çayının üretimi çayın hasat edilmesi ile başlıyor. Daha sonra içerisinden seçilen büyük yapraklar ışıksız bir odada 4 hafta bekletilip klorofil oranı daha fazla arttırılıyor.

Matcha Çayı Nedir?

Çayın üretimi esnasında da belirttiğimiz gibi en önemli özelliği arttırılmış klorofil oranıdır. Bu sayede anti-oksidan özelliği kazanmıştır. Hasat işlemi tamamlanıp bekletildikten sonra aynen kahve gibi toz haline getirilir. Bu üretim şekli ile diper çaylara göre çok daha fazla aroma içermektedir.

Matcha Çayı Nasıl Kullanılır?

Matcha çayı toz kadar ince ve yeşil taneleri ile farklı bir görünüşe sahip olup diğer çaylar arasından fark edilebilecek kadar farklı bir çaydır. Bu görünüşü ile zayıflamak isteyenlerin ilk olarak dikkatini çekerek kullanımı merak konusu olmuştur. Matcha çayını basit bir şekilde yapabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı matcha çayını bir kap içerisine koyarak üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyip karıştırın. Karıştırma işlemi için özel matcha çayı için olan çay karıştırıcıları vardır ancak bunun yerine bir metal kaşık yardımı ile de karıştırabilirsiniz.

Bu şekilde bir öz elde edilecektir. Bu özü bir fincana dökerek daha sonra kişinin kendi isteğine göre fincanı sıcak süt veya sıcak su ile doldurup içebilirsiniz. Bu çay özellikle sabah aç karnına 1 fincan olarak ve gece yatmadan önce 1 fincan olarak içilirse zayıflamak için daha iyi olacaktır. Çaydan farklı tatlar kullanarak tüketmek isteyen kişiler esmer şeker veya vanilya ekleyebilir.

Ancak normal şeker eklememek hatta çayı sade bir şekilde tüketmek daha iyi olacaktır. Matcha çayı herhangi bir yağ yakımı sağlamaz ancak zayıflamaya yardımcı olur. Çay metabolizmayı hızlandırır ve en önemli özelliği olan asti-oksidan sayesinde zayıflamaya çok yardımcı olur. Bu çay ile zayıflamak için düzenli olarak yağ yakıcı bir diyet ile desteklenirse işiniz daha da kolaylaşacaktır.

Matcha Çayının Zararları

Gün içerisinde 2 fincandan fazla tüketilirse çarpıntı yapabilmektedir. Özellikle hamileler tüketmeden önce bir doktora başvurmalıdır. Kalp ve damar hastalıklarına sahip olan kişilerim kullanımı sakıncalıdır. Reflü hastalarının da tüketmemesi faydalarına olacaktır. Emziren anneler için önerilen bir çay değildir.

Fazla tüketimi ishale sebep olabilir. Böbrek yetersizliği problemi olan kişiler kullanmamalıdır. En ideal tüketimi günde 2 fincandır aşılması durumunda karaciğer yetmezliğine sebep olur.

 

İnstagram hesabını takip etmeyi unutmayınız.Facebook sayfamızı takip etmeyi unutmayınız.

 

 
Toplam blog
: 12
: 129
Kayıt tarihi
: 21.10.18
 
 

  1993 yılı Çorlu doğumluyum. İlkokul ve lise öğrenimimi burada tamamladıktan sonra kazanmış oldu..