Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '07

 
Kategori
Tarih
 

Mavi gözlerin derinliğinde Atatürk

Mavi gözlerin derinliğinde Atatürk
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı için ayağa kalktığım anda daha net gördüm karşımda duran posterden canlıymışcasına parlayan mavi gözleri. Çakmak çakmak bakarken hafif bir tebessüm vardı yanaklarında. Sabah, öğle, akşam veya aklıma her geldiğinde herhangi bir yerde resmini görüp, adını duyduğumda hissettiğim heyecan, saygı, gurur ve tebessümle seyrine daldım çakmak çakmak gözlerin. O gözlerin sahibiydi; yok edilmek, paylaşılmak üzere planlar yapılan bir devlet ve halkının kaderini değiştiren, yeniden doğuşuna liderlik eden, bağımsızlığını kazanma yolunda mücadele eden diğer uluslara da örnek olan.

O çakmak çakmak bakan gözlerin derinliğinde saygı duruşunda bulunurken, kulaklarımda çınladı; Çanakkale'de; ''Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir''. Amasya'da ''vatanın bütünlüğü, milletin istiklali tehlikededir'', ''Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır''. Erzurum'da, '' Milli sınırlar içinde vatan bütündür, parçalanamaz'', ''Manda ve himaye kabul edilemez''. Dumlupınar'da, '' Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, İleri ! '' sözleri.

Saniyelik zaman diliminde aklıma neler geliyordu neler. ''Bağımsızlık ve Atatürk'' konulu konferans için bulunduğum salonda yerime oturduğumda, tarihin zaferle hatırlanan sayfalarına yolculuk başlamıştı, ''Çanakkale geçilmez'' destanıyla birlikte. Hangi ulusun askeri Seyit Onabşı'nın gösterdiği cesareti gösterebilirdi ? Kim, 215 kiloluk mermi'yi tek başına üç kez kaldırarak namlunun ucuna sürüp, bir savaş gemisinin yara almasını sağlayabilirdi ? Kim başarabilirdi Türk askerinden başka. Ya, '' Çanakkale Deniz Savaşları, doğru komutanın idaresinde savaşan Mehmet'in neler başardığının en güzel örneğidir'' diyen emekli paşamızın gurur hissettiren sözlerine ne demeli. Başka ulusların askerlei bu kadar bağlımıdırlar komutanlarına, ülkelerine.

Çakmak çakmak bakan mavi gözlerin derinliğinde işte böyle yaşadım 92. yıl Kutlamasının gururunu, şehitlerimizi anma programını.

Karşımda, gündüzümde, gecemde, bazen yakamdaki, bazen gümüş zincirin ucundaki kolyede olan canım Atatürk...Nefes aldığım sürece sevmekten, ilkelerinin ışığında yürümekten geri kalmayacağım, yeni nesillere anlatmaktan, ilelebet yaşatmaktan bıkmayacağım canım Atatürk...Çakmak çakmak bakan mavi gözlerin sahibi canım Atatürk...Seni özel günlerde değil her zaman çok seviyorum canım Atatürk...

Çanakkale Deniz Savaşları'nın 92. yıldönümü kutlu, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, vatanları uğruna şehit olan Mehmetciklerimizin ruhları şa'd olsun.

resim kaynağı: www.antikalar.com sitesidir. Fotoğraf: Sami Yetik

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..