Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Meclis'te artık Ecevit'te yok!

Meclis'te artık Ecevit'te yok!
 

resimler.name


İşi olgunlaştırdılar, gerekli yasaları filan değiştirdiler. Anayasa’yı kuşa çevirdiler ve nihayet Meclis’i  Türban’a hazır hale getirdiler.

Yarın bir gün, üç tane AKP’li bayan sarınmış, bürünmüş, kafalarını o çok sevdikleri türbana sokmuş halde gelip Meclis’e oturacaklar. Daha doğrusu AKP tarafından hazırlanan bir senaryonun son parçasını gerçekleştirecekler. Bu gösteriyle de AKP ,T.C.ni nasıl teslim aldığını Meclis’i susturmakla göstermiş olacak.

Kuşkusuz biraz tartışılacak…
CHP’den çatlak sesler çıkacak…
Ama işte o kadar…

Bunu acaba Atatürk zamanında yapabilirler miydi?
Bunu İsmet İnönü zamanında yapabilirler miydi?
Ve bunu hatta Adnan Menderes zamanında yapmaya cesaret edebilirler miydi?

Çok zor.

En son bunu Ecevit Hükümeti zamanında 1999’da denediler. Ama sağolsun Karaoğlan öylesine bir çıkış yaptı ki,  Meclis’e türbanla girmeye cesaret eden Merve Kavakçı nereye kaçacağını şaşırdı ve asıl memleketi olduğu, ABD’ye kaçtı gitti, orada evlendi, Hocalık yaptı. Sonra yine geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 29. Ekim 1923’de  Cumhuriyet ilan edilmişti. Bugün aradan 90 yıl geçti; o zamandan beri hiçbir türbanlı, başörtülü kadın TBMM’ne giremedi. En son teşebbüs Merve Kavakçı tarafından yapılmış fakat bu çıkış Bülent Ecevit tarafından önlenmişti.

“Merve Safa Kavakçı (30 Ekim 1968, Ankara), Fazilet Partisi'nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi. 2 Mayıs 1999'da TBMM'de and içme törenine başörtülü gelince meclisten çıkartıldı. Bakanlar kurulu kararıyla ABD vatandaşı olduğunu bildirmediği için vatandaşlıktan çıkartıldı. 1999 yılında ABD'ye yerleşti. ABD’ye gittikten sonra Washington’da George Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı, sonra yurda geri döndü.”  (vikipedi)

Türkiye adım adım, bazı karanlık güçlerin çizdiği planlar uyarınca, Cumhuriyet’in aydınlık yolundan ayrılarak , bazı aymaz orta doğu ülkelerinin düştüğü mezhep ve din sarmalına doğru hızla ilerliyor.

Bilinmedir ki, her aşırı akımın daha da aşırısı vardır ve bunlar birbirini izlerler. Şimdi  Meclis’e türbanla mı giriliyor; yarın bir gün bütün bayanlar türbanlı olmaya zorlanırlar. Çünkü Ekonomi’deki “Kötü para, iyi parayı kovar…” kuralı sosyal hayatta da geçerlidir. Ondan sonra da birileri de  “Çarşaf  niye giyilmesin; herkesin özgürlüğü var…” diye tutturulacaktır. Sonra bu iş liselere ve orta okullara, daha sonra , ilkokullara kadar inecektir. Ve bu toplumun ondan sonraki işi gücü  “Türban” olacaktır.
“Türban liselerde kullanılsın mı?”
“Türban ortaokullarda kullanılsın mı?”
Türban İlkokullarda yaygınlaşsın mı?”

“Yaygınlaşsın!”

Kim karışabilir ki… Bütün toplum teslim olmuş; Millet Din İman diye korkutulmuş. Herkes camilerden çıkmaz, kafasını seccadesinden kaldırmaz olmuş…

Diğer yandan onlar yönetenler ABD’lerinde hazır reçeteleri , yöneticilerin gözlerine uzatıyorlar, uygulanmasını ve gereğinin yapılmasını istiyorlar.

Gereği nedir?

“İşte size bir deniz altı tüneli  yaptık; onun ücretini hadi bakalım, on yılda ödeyin..!”

Her şeyin bir fiyatı var.

O köprülerin ..

O trenlerin..

O yolların…

Ondan sonra önümüze faturayı koyuveriyorlar. Biz ödüyoruz, yöneticiler seyrediyorlar. Çünkü onların  tuzu kuru…

Heyy Millet faturayı biz ödüyoruz. Onlar değil.

Biz de çok mutluyuz değil mi; üç milletvekilimiz daha  türbanlı oldu, başını bağladı ve Meclis’te yerlerini aldı … diye. Çünkü , Türkiye’nin meseleleri oradan geçiyor size göre.

Bize göre ise, Türkiye’nin sorunları , bilim yolundan ,Atatürk yolundan ayrılmaktan, akıl yolundan sapmaktan çıkıyor.

Akıllı milletler, akılsız milletleri parmaklarının ucunda gülerek oynatırlar. Onun için bütün Müslüman ülkeler esir derekesinde ve her şeyini, batılı ülkelerden alıyor.

Bizim ilk denizaltı tünelimizi de Japonlar yaptı, onlara on yıl yüzbinlerce dolar ödeyeceğiz.

Niye kendimiz yapamadık, bir düşünsenize…

Niçin ilk Nükleer santralımızı  Ruslar yapıyor?

Niçin, her işi türbana bağlıyorsunuz da; bu ülkenin yarını ne olacak; bilim işleri , teknolojisi ne olacak diye düşünmüyorsunuz?

Gözünüz aydın , türbanlı milletvekilleriniz meclise girip oturdu… bundan sonraki adım nereye?

Belki de, kadınlara “Recm” cezası getirecek kanunların çıkarılmasınadır. O da lazım. Durun bakın, daha ne kanunlar çıkacak. Oturup seyredin. Sevinin. Ama bu din devletine doğru dolu dizgin gidişi hiç de içleri rahat olmayarak seyredenler var. Ve aslında bütün Türk milleti seyrediyor. Ama bir gün bu gidiş sona erecektir. Ne zaman? Onu hep beraber  göreceğiz.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..