Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '16

 
Kategori
Dünya
 

Men of bitch in Menbiç: 3. Dünya savaşına bir adım daha...

Men of bitch in Menbiç: 3. Dünya savaşına bir adım daha...
 

Dünyadaki tüm terör örgütlerini oluşturup yöneten güç; ABD...

Üstelik bunu Edward Snowden gibi bizatihi CIA'de çalışan adamlar defalarca kez söylemiş olmasına rağmen. İngiliz Ordusunun elit subaylarının birçoğu IŞİD ve PKK-YPG'nin içinde defalarca kez yer almasına karşın...

Gelelim Menbiç'e ve "men of bitch in Menbiç" durumuna... ABD bölgeye insanlık dışı şekilde yerleştirip etnik kıyım yaptırdığı PKK'yı en azından bir süreliğine havadan korumama kararı aldığını söylüyor.

Tabi Delta Force'un Türk askerine saldırmaması için bir gerekçe yok bu durumda. PKK-ABD'li teröristlerin bunu deneyecekleri belli. Sözü uzatmanın alemi yok; bu ne anlama geliyor peki?

Son derece açık; bu büyük devletlerin ve bölgesel aktörlerin çıkarlarının sınırlarını ve güçlerini belirleme noktasına geliyor demektir. Bugün internetten Suriye'nin an itibariyle olan haritasına bakacak olursanız IŞİD ve PKK'nın kapladığı yer ile Suriye rejiminin kapladığı yeri açıkça görebilirsiniz. IŞİD+PKK alanları ABD'nin Suriye'den kopartma potansiyeli olan bölgelerdir. 

Suriye rejiminin etkin olduğu bölgeler ise Rusya'nın etki sahasını göstermektedir ve oldukça daralmış durumdadır. 

Tüm bunlara ek olarak bir de ÖSO bölgeleri var elbet. ABD'nin derin devletinin bir kısmı bunları desteklese de bir kısmı da vahşice öldürülmeleri için elinden geleni yapmaktadır. Peki bu ne demektir? Yani bu adamlar ABD hesabına çalışmamaktadırlar ancak ABD çıkarlarına hizmet ettikleri noktada destek görmektedirler.

Türkiye'nin Suriye'ye girmesiyle birlikte işe bir üçüncü boyut da eklenmiş bulunmaktadır. ABD ve Rusya'nın yanısıra Türkiye'nin çıkar sahası... Gelecekte Türkiye'nin çıkar sahasının sınırlarını göreceğiz ve bu sahanın ABD çıkar sahası ile kesişmesi durumunda neler olacağına şahit olacağız.

ABD, kuduza bağlaması için beslediği elemanlarının Menbiç'te Türk ordusuna saldırması için neler planladığını yakında gösterecektir. Rusya ve İran'ın elinin burada armut topladığını düşünmek de salaklık olacaktır.

YPG-ABD-PKK terör örgütleri sahada yalnız bir Türk ordusuyla karşı karşıya olmayacaktır. Karşılarında gözle görülmez durumda Rusya ve İran desteğini de göreceklerdir. Bu desteğin ne kadar samimi olacağını bilebilmek henüz güç. Ancak bu desteğin samimiyeti oranında gelecekte güçlü bir Rus-İran-Türk ortaklığı göreceğimiz kesindir.

Geçmişte yazdığım üçüncü dünya savaşı analizinin bir kısmı tutmuş durumdayken bir kısmı günümüz şartlarında değişikliğe uğramış durumdadır. Merak edenler bu analizi de okuyabilirler (OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Bugün o analize dair kısa vadeli bir güncelleme yapacak olursak Türkiye ve Rusya'nın olduğu cephenin ABD cephesine karşı bir adım daha birbirine yaklaştığını söylemek mümkündür. Bu yakınlığın derecesini ise sahada ordumuza verilen desteğin kalite ve samimiyeti gösterecektir.

Tüm bu süreç gelecekte bir şekilde Türkiye'nin NATO veya AB'den çıkmasıyla da sonuçlanabilecek midir? AB kısmı zor ama ABD bu kafayla giderse NATO kısmı çok uzak ihtimal görünmüyor...

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..