Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Suriye'de yaşama şansı olan tek senaryo

Suriye'de yaşama şansı olan tek senaryo
 

Suriye'de dört senedir yaşanan iç savaşa dair pek çok senaryo denendi, deneniyor. Amerika girip gözü dönmüş PKK'lılara tonlarca silah yardımı yaparak taşıma su devleti kurmak istedi. Bunu Türk, Kürt, Arap demeden etnik kıyım gerçekleştirerek denedi. Hala da deniyor. Mantıklı mı, değil. Tarihe, bilime ve insanlığa aykırı...

1000 yıldır Arap ağırlıklı Türkmenlerin ve bir miktar da barışçıl Kürt'ün yaşadığı toprakları vahşet yoluyla ele geçirip sadece 25.000 PKK'lının emrine vermek sürdürülebilir bir şey değildir. Zaten amaçları da sürdürülmesi değildi. Görünen o ki hızlı bir şekilde FETÖ vs. kuvvetler desteğiyle Türkiye topraklarını ele geçirmekti amaçları.

Rusya'nın işe aktif girmesiyle ise sistem tamamen b..k oldu. Amerika ve İsrail Rusya'yı devreden çıkaramadı. Türkiye'yi parçalayayım derken Türkiye'yi de Rus cephesine gönderip iyice dağıldılar. İngiltere'nin IŞİD'i canının istediğinin üzerine salma teknolojisi de an itibariyle artık çok etkin görünmüyor.

Rusya, İran ve Türkiye ortaklığıyla İngiliz markalı IŞİD ve PKK bölgeden temizlenerek bölgede yeniden tek parça bir Suriye mutlaka kurulmalıdır. Yaşama şansı olan seçenek budur. Ancak dökülen bir milyon insanın kanının üzerine insanların yeniden bir arada hiçbir şey yokmuş gibi kalmaları da şüphesiz zor olacaktır.

Bu durumda öncelikle İngiltere'nin köpeklerini imha ederek yapılması gereken ilk şey yaşama alanlarını ilk aşamada biraz da cetvel yardımıyla belirleyip iç savaşa anlaşma yoluyla son vermektir. Sonrasında ise insan gibi bir seçim yapıp yönetimin kimi istediğini tespit etmek ve birliği sağlamaktır.

Türkiye sınırında yürütülen Amerikan-İsrail-İngiliz ortak yapımı süper terör devleti kurma projesi ne Türkiye'nin ne Rusya'nın ne İran'ın ne Arapların ne de bir başka çıkar grubunun işine gelmektedir. Bu psikopatça projede evlerinden edilip öldürülen Kürtlerin sayısı bile yüzbinleri bulmaktayken yaşama şansı sadece Amerikan suyuna bağlıdır.

Türkiye'nin 400 yıllık hinterlandı olması dolayısıyla Türkmen ve Arapların bölgede birlikte yaşamasıysa zaten doğal çözümdür. İsrail'in Kürdistan adıyla dünyaya yutturmaya çalıştığı Büyük İsrail toprakları projesiyse en başta bölgede yaşayan Kürtlerin yaşam hakkını elinden almasıyla bir süper vahşet örneğidir.

Sonuç olarak Türkiye, Rusya ve İran ortaklığıyla bölgede yaşayabilecek gerçek bir tek parça Suriye'de en azından yerleşim meselesi yukarıda belirttiğim şekliyle çözülebilir. Aksi ise hepimizin geleceğinden emin olduğumuz üçüncü dünya savaşını bize biraz daha yaklaştıracaktır.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..