Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Mersin Üniversitesi'nden, proje sahiplerine ödül...

Mersin Üniversitesi'nden, proje sahiplerine ödül...
 

Mersin Üniversitesi,kentin mozaikleri arasındaki yerini koruyor.


Proje Destekleme Programları tarafından destek almaya hak kazanan, Mersin Üniversitesi’ne ait projelerin sahiplerine 7 Temmuz Çarşamba günü düzenlenen törenle ödülleri verildi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Devlet Planlama Teşkilatı tarafından 2009 Yılı Yatırım Programı çerçevesinde desteklenen, Merkezi Araştırma Laboratuvarı projesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 2009 Yılı Teklif Çağrısına başvuruda bulunarak hibe almaya hak kazanan Mersin Üniversitesi’ne ait iki projenin sahiplerine Rektör Prof. Dr. Suha Aydın tarafından teşekkür belgesi verildi.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, bu üç projenin üniversite kurulduğundan beri alınan en büyük projeler olduğunu belirtti. Prof. Dr. Aydın, Mersin Üniversitesi bünyesinde Merkezi Araştırma Laboratuvarı kurulması projesinin Rektörlüğe ilk başladığı zamandan beri gündemlerinde olduğunu söyleyerek “Öncelikle buna gönül verenleri bir araya getirmek ve birçok destek vereni bulmak gerekiyordu. Bu iş için 147 kişi dört elle projeye sarıldı. Sonrasında Prof. Uğur Atik’in başkanlığındaki 24 kişilik ekip bu işi yürüttü ve projemiz Devlet Planlama Teşkilatı tarafından yaklaşık 12 milyon TL’lik destek almaya hak kazandı” dedi.

Prof. Dr. Aydın, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Merkezi Araştırma Laboratuvarı için sağlanan parasal kaynağın Rektörlükçe tamamen makine teçhizatı için kullanıldığını, bina yapımı ve çalışan giderlerini bu kapsamdan çıkartarak eksiksiz bir laboratuvar kurmayı hedeflediklerini dile getirdi. Üniversitemizin çeşitli birimlerinde bulunan alet ve malzemelerin elden geçirilerek Merkezi Araştırma Laboratuvarında kullanılabilecek olanların buraya taşındığına dikkat çeken Prof. Dr. Aydın, kimi laboratuarların ise uydu teknolojisiyle Merkezi Laboratuvara bağlandığını belirtti.

Ağustos ayında tüm eksiklerinin tamamlanarak üst düzeyde bir araştırma laboratuvarı niteliği kazanacak Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın hiç kimsenin tekelinde olmayacağını söyleyen Prof. Dr. Aydın, Mersin ve çevre illerin araştırmacılarına önemli bir altyapı desteği sunacak bu laboratuvar sayesinde hem üniversitemiz öğretim elemanlarının önemli araştırmalara imza atacağını hem de sanayi sektörüyle işbirliği içinde bölgesel kalkınmaya katkı sağlanacağını kaydetti.

Tören, Rektör Prof. Dr. Suha Aydın tarafından üniversite projelerine katkı sunanlara belge verilmesiyle devam etti. İlk olarak, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından 2009 Yılı Yatırım Programı çerçevesinde desteklenen “Mersin İlinde Sürdürülebilir Kalkınmaya Yönelik Bilim ve Teknoloji Araştırma Altyapısının Oluşturulması” adlı Merkezi Araştırma Laboratuvarı projesinin yürütücüsü Rektör Yardımcısı Prof. Uğur Atik ve projede birlikte çalıştığı 23 öğretim üyesine teşekkür belgesi verildi.

Ardından Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 2009 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Teklif Çağrısına başvuruda bulunarak "Kanserin erken tanısında moleküler altyapı laboratuarının oluşturulması" başlıklı projeyle ödül almaya hak kazanan proje sahipleri Rektör Yardımcıları Prof. Berika İpekbayrak, Prof. Uğur Atik ve yedi öğretim elemanına teşekkür belgesi verildi.

Son olarak Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 2009 Yılı Sosyal Kalkınma Projelerine başvuruda bulunarak ödül almaya hak kazanan “Zihinsel Engelliler Spor Eğitim Merkezi” projesinin sahipleri Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak, Genel Sekreter Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve üç öğretim elemanına teşekkür belgesi verildi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..