Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '09

 
Kategori
Özel Günler
 

Mersin Valisi Aksoy ''Engellilerimizin her zaman yanındayız''

Mersin Valisi Aksoy ''Engellilerimizin her zaman yanındayız''
 

Vali Aksoy,Engellilerimizin her zaman yanındayız.


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Engellileri unutmayarak ''Engelliler Haftası''nedeni ile duygu dolu bir kutlama mesajı yayınladı. Mersin Valisi Aksoy'un mesajını aynen sizlere sunuyorum: Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Engelliler Haftası yalnızca Türkiye’de değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı zamanda kutlanır.

Engelliler Haftası kapsamında; 11 Mayıs Görmeyenler günü, 12 Mayıs işitme ve Konuşma Kusurluları günü, 13 Mayıs Ortopedik Sakatlar günü, 14 Mayıs Zekâ ve Ruhsal Özürlüler günü, 15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar günü, 16 Mayıs Sakatlar Haftasına genel bakış olarak kutlanmaktadır.

Engelli vatandaşlarımız, sorunlarını daha ağır koşullarda yaşamaktadır. Onların sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden biridir.

Toplumumuzda engelli vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazladır. Bu vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlara ışık tutarak, onların yaşam standartlarının yükseltilmesi için elimizden gelini yapacağız.

Engellilik; sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

Hayatın değişik alanlarında, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımını güçlendirecektir.

Bu duygularımla, tüm engelli vatandaşlarımıza huzurlu, sağlıklı ve güzel bir gelecek diliyorum. diyen Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'a Engelli vatandaşlarımızı unutmadığı için çok teşekkür ederim.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..