Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mersin'deki Kadın Sağlığı Projesi'ne ödül...

Mersin'deki Kadın Sağlığı Projesi'ne ödül...
 

Hülya Aksoy'un çalışmaları meyvelerini verdi.


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un yine kendisi gibi halkla iç içe çalışmalara adayan eşi Hülya Aksoy'un başlatmış olduğu ''Kadın Sağlığı Projesi'' meyvelerini vermeye başladı ve ödüle layık görüldü. İşte ilgili haber: Bir toplumun kültür birikimini gelecek kuşaklara aktarımını kadın sağlar. Bu sebeple kadın özge bir varlıktır. Bugünlerde yürütülen kadın sağlığı hizmetleri gelecekteki toplum sağlığı ile yakından ilişkilidir.

Mersin Valisi Hüseyin AKSOY’un eşleri Hülya AKSOY’un himayelerinde “KADIN SAĞLIĞI PROJESİ” hazırlanmıştır. Çalışmanın esin kaynağı ve lideri Sayın Hülya AKSOY Hanımefendinin koordinatörlüğünde, Mayıs 2006’dan beri proje saha çalışmaları il genelinde devam etmektedir.

Proje ile; Kadın Sağlığını etkileyen sağlık problemleri konusunda kadınlarımızı bilgilendirerek, kadının kendine duyarlılığını sağlamak, erken tanılama oranını artırmak ve sonuçta mortalite- morbitidite oranını düşürme hedeflenmiştir.

Proje çerçevesinde kadınlarımıza; meme kanserleri, rahim ağzı kanserleri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menepoz ve beslenme konularında görsel işitsel bilgilendirme/ eğitim yapılmaktadır. Bilgilendirme çalışması sonrasında, isteyen kadınlarımızın, mahremiyetleri korunarak, eğitim hekimlerimiz tarafından klinik meme muayeneleri yapılmaktadır. Klinik meme muayenesi yapılıp memesinde sıra dışı bulguya rastlanan kadınlar ileri tetkik için hastanelere yönlendirilmektedir. Hastanelerimizde bu kadınlarımızın klinik meme muayeneleri Genel Cerrahlarımız tarafından tekrar yapılıp, bu kadınlara öncelik tanınarak tetkikleri tamamlanmaktadır. Ayrıca bu kadınların, sağlık evi ebelerince riskli gruplar içinde izlemleri yapılmaktadır.

Proje çalışma sonuçları aşağıya çıkarılmıştır.

Eğitime Katılan Kadın Sayısı: 445 496
Klinik Meme Muayenesi Olup Ön Tanı Alan Kadın Sayısı: 4 937
İleri tetkikleri tamamlanan kadın sayısı: 2 801
Meme Kanseri tanısı alan kadın sayısı: 58

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü birinci basamakta görevli, sağlık personelinin birlik ve beraberlik içerisinde inançla yürüttüğü bu projede elde edilen başarı her platformda tüm kurum ve kişilerin ilgisini çekmektedir. Proje bugüne kadar bir yurt dışı, dört Ulusal Kongrede sözlü ve posterli bildiri olarak kabul gördü.

Mersinde, Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY’un eşi Hülya AKSOY’un koordinatörlüğünde ve İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda, ildeki diğer kamu kuruluşlarının destek ve işbirliği içerisinde çalışmaları sürdürülen “Kadın Sağlığı Projesi”; 21 -26 Nisan 2009 tarihleri arasında düzenlenen XVIII. Ulusal Kanser Kongresinde “Sözel Bildiri İkincilik Ödülü”nü almaya hak kazanmıştır.

Çalışmada emeği geçen tüm sağlık personeline teşekkür eder başarılarının devamını ve tüm halkımıza sağlık dilerim. İl Sağlık Müdürü Dr. K. Çağlar Çatak imzası ile basına ve kamuoyuna duyuruldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Herşey halk ve sağlıklı yaşam için...

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..