- Kategori
- Beslenme
Meyve Tüketirken Miktarına Dikkat Edin
Yaz kış meyve sağlığınız için meyve tüketin. Ama miktarına dikkat edin.
Meyve doğanın bize sunduğu en güzel besinlerdendir.
Ancak her şeyde olduğu gibi meyve içinde miktar çeşit yeme saati vb çok önemlidir.
Meyveler
-İçerdikleri yüksek miktarda posa (lif) içeriği ile kabızlıkla ,kolesterol problemiyle başarıyla mücadele ederler
Mevsimsel farklılıklar gösterseler bile her meyve vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir.
Bir çok meyve C vitamininin B grubu vitaminler vitaminlerinin ve potasyum ,magnezyum antioksidan moleküller açısından zengin kaynaklardır.
Prebiyotik özellik taşıyan elma vb meyveler probiyotik bakterilerin beslenmesi için oldukça iyi bir zemin hazırlarlar.
Antioksidan moleküller açısından en güçlü kaynaklardır .Kiraz,vişne,üzüm antisyoninler elma quersetin vb.
Her bir meyvenin kan şekerini yükseltme hızı farklıdır.
Bu nedenle tüketilen miktar tüketim şekli kilo ve kan şekerinin dengesi açısından önmeli etkiye sahiptir. Yaz meyvelerine çok dikkat früktoz oranı yüksek olanlardan karpuz incir,üzüm,muz, miktarını ve sıklığını kontrol ederek tüketin.
Meyveleri doğala en yakın ahelleri le mümkünse kabuklu tüketilmeli.Kremalı dondurmalı püresi salatası hoşafı vb tüketim şekli mümkün olduğunca tercih edeilmemeli.
Meyve tüketim miktarı kuru veya taze fark etmez mevsimsel özellikler dikkate alınarak 2-3 porsiyon olmalı meyvedir diye gereksiz miktarda ve öğün yerine tüketilmelidir.