Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

MHP'nin de artık bir cemaati var

MHP'nin de artık bir cemaati var
 

Bizim politikacılar seçim zamanı ağızlarını bozmadan duramıyorlar. Biz alışkanlıklarımızdan kurtulamayan bir milletiz. Ne gördüysek, doğru mu yanlış mı diye düşünmeden hemen onu yaparız. Benim hatırladığım bir tek Turgut Özal 1983 seçimlerinde oldukça seviyeli bir propoganda dönemi geçirmişti. Karşısında da edep dışı davranışları olan kimse yoktu.

İkinci dönem Demirel, Ecevit, Erbakan ve Türkeş muhalif olarak devreye girince eski tas eski hamam siyaset yeniden bozuk seyrine geri dönmüştü. Hele Özal’ın cumhurbaşkanlığına geçmesinden sonraki 1991 seçimlerinde siyaset kirliliği her şeyiyle kendini gösteriyordu.

Hani şu SHP’nin yaptığı ittifakla HEP’i meclise taşıdığı, Leyla Zana’ların mecliste Kürtçe yemin etmek isteyerek olay çıkardığı 1991 seçimlerinden bahsediyorum. 20 yıl önceki bu seçimleri Milliyet arşivinden günü gününe size aktarmaya çalışıyorum biliyorsunuz.

İşte seçimden 11 gün önceki Milliyet gazetesi…

*****

POLİTİKA AĞZINI BOZDU

Seçime 11 gün kala sinirleri iyice girilen politikacılar konuşmalarında ağır bir dil kullanmaya başladılar.

ÖZAL: Babasının ismi olmasa Erdal İnönü fizik profesörü bile olamazdı. Hesap soracakmış.. Hadi ordan..

İNÖNÜ: Ben dekanken Özal matematik dersi veriyordu. Üniversitede hiçbir şey öğrenmemiş. Semra Özal da cahil…

SEMRA ÖZAL: Erdal İnönü konuşma özürlü… Demirel hangi yüzle oy istiyor?

DEMİREL: Çankaya’nın sakini cüce… Yılmaz bana çatmasın, sigara kağıdına çeviririm.

ERBAKAN: Demirel Bush’un sevgililerinden birisi.. Yılmaz kısa pantalonlu 23 Nisan başbakanı… SHP ve DSP mahalle çocuğu…

Evet üslup ağır ve kötü… Ama 20 sene sonra bizimkiler onları aratmıyor maşallah…

*****

ECEVİT’TEN AĞIR SUÇLAMA

DSP lideri Güneydoğu ve kısmen Doğu Anadolu’nun korkunç bir terör baskısı altında olduğunu belirterek bu durumda o duyarlı bölgelerimizde dış kökenli bir bölücü terör örgütünün baskısı ve ipoteği altına giren seçimler artık seçim olmaktan çıkmıştır, dedi.

Devlet Bakanı Mustafa Taşar da SHP’nin PKK ile ilişkisi olduğunu sürdü.

*****

SORUMLU KİM?

Eşkıya artık 100-150 kişilik bölüklerle saldırıyor.

"Hemen her gün subay, asker, korucunun öldürüldüğü Güneydoğu Anadolu’da büyüyen tehlike kamuoyunu korkutuyor. Daha önce küçük çaplı baskınlar, yol kesmeler, pusular şeklinde gerçekleştirilen terörist eylemler, artık roketlerin, ağır ve uzun menzilli silahların kullanıldığı büyük çaplı saldırılara dönüştü.

Bazı uzmanlar bölgede gece güvenliğinin terörist gruplarda olduğunu öne sürüyor. Bazıları da yeterli güvenlik önlemi bulunmasına rağmen siyasi karar eksikliğinden yakınıyorlar. Bölgedeki gelişmelerle işgili sorular birbirini izliyor.

Özel harekât timi sayısı neden artırılmıyor? Karakol komutanlarının rütbeleri nedir? Anti-terör helikopterleri nerede kullanılıyor? Araziyi tanımayan askerler neden bölgede? Türkiye Irak sınırı neden kontrol edilemiyor?İstihbarat neden yetersiz?"

Sorular, sorular, cevapsız sorular… 20 yıldır cevabını bulamadığımız sorular…

*****

Bugünkü gazetelerde Hopa'da Ak Parti'ye yapılan saldırılar var... Kimileri Ak Parti seçime kan bulaştırdı demiş...

İnsanlar isterlerse aynı olayı nasıl da 180 derece tersten görebiliyorlar, anlayabiliyorlar, yorumlayabiliyorlar?

İnternette de bir cemaatin MHP'ye destek çıktığı haberi var...

M. Nureddin Coşan beyefendi şöyle buyurmuşlar...

"Maneviyat bahçemize dadanmış domuz sürülerini, sırtlanları, hain köpekleri, kurnaz tilkileri, leş kargalarını, kanımızı, canımızı, değerlerimizi, zenginliklerimizi emmeğe yeltenen sülükleri, asalakları silkele, sırtından at, kamburunu düzelt, el ele ver, gücünü topla, maneviyatını düzelt, iyileri bul, onlarla birleş, işbirliği yap, yanlışı düzelt!

Şimdi silkin, şimdi uyan, dengeleri boz. "Bozkurtlara" fırsat ver, yol ver, OY ver. Çeki düzen versin, destek olsun dostlara, fayda versin, tek yürek olsun iyiler."

İlginç bir destek... Bir cemaatin siyasete bu kadar açık açık destek vermesi, hem de nakşinebdi tarikatı olarak bilinen bir grubun liderinin Bahçeli gibi birine arka çıkması, pek hayra alamet değil.

Vatan millet sloganları arasında MHP'ye desteği emreden Coşan hocanın vatan hizmetini nerede ve nasıl yaptığını merak ediyorum.

Hani böyle bir omuz vermek için insan gerçekten "coşmuş" olmalı... Bu coşkunun altında ne olduğunu siz de merak etmiyor musunuz?

*****

Siyaseti bu kadar kirleten sadece liderler mi, yoksa vatandaş olarak biz miyiz?

Meydan mitinglerinde liderler memlekete yapacakları hizmetleri anlattıkları zaman vatandaşlar, “bana ne” der gibi anlamsız anlamsız bakıyorlar. Eğer ceplerine girecek 3-5 kuruşluk kısa vadeli bir vaat varsa biraz hareketlenip ilgi duyuyorlar.

Ama diğer parti liderine bir sataşma varsa ortalık alkıştan tezahürattan yıkılıyor…

İşte bizim bu sakat siyaset anlayışımız liderleri de siyaseti de çığırından çıkakrıyor.

Hiçbir derde deva olmayacak bu hengamede asıl meseleler arka plana itiliyor, hayati önem taşıyan konular gündeme bile gelmiyor.

Seçimden sonra bir Anayasa yapılmayacak mı? Hani partilerin Anayasa taslakları? Kim nasıl maddeler koyacak ki Anayasa’ya gerçek demokrasiye kavuşacağız? Bileniniz var mı?

*****

Seçim yapmanın amacı nedir? Biz seçimde niye oy kullanıyoruz? Partilere ne diye oy veriyoruz? Verdiğimiz oylarla ne yapmak istiyoruz?

Seçime kadar biraz bu konuları tartışalım isterseniz…

*****

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..