Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '11

 
Kategori
Seçim
 

Milletvekili adaylarına genel bakış

Milletvekili adaylarına genel bakış
 

Milletvekili Adaylarına Genel Bakış


Milletvekili adaylıklarının açıklanmasının üzerinden 2.5 saat geçti. Henüz listeleri inceleme fırsatı bulamadım. Fakat haberleri izliyorum ve hayretler içerindeyim. 

*MHP ve CHP henüz aklanmamış olan kişileri Milletvekili adayı olarak gösterdi. 

Bu konudaki ısrarı anlamış değilim. İllegal olmak için sarfedilen çabalar çok düşündürücü. 

*MHP ve CHP, ANAP ve DYP kökenli kişileri Milletvekili adayı olarak gösterdi. 

Çok büyük tezat var aslında. Eğer çıkıp Sayın Ahmet ŞIK ın kitabının arkasında duruyorlarsa, kitapta yazanları savunuyorlarsa, DYP ve ANAP dönemlerinde Fethullah GÜLEN e ne gibi imtiyazlar tanındığı, ne gibi kolaylıklar gösterildiği konularında da hemfikir olmaları gerekir. Sayın GÜLEN in yapılanmasının bu partiler döneminde ayyuka çıktığı aşikarken, savunduğunuz bazı noktaların karşısında olanları Milletvekili adayı göstermenin mantığını henüz oluşturabilmiş değilim. 

*AKP, MHP kökenli kişileri Milletvekili adayı gösterdi. 

AKP, son dönemde doğuda verdiği tavizlerle kaybettiği Milliyetçi oyları geri almak için çaba gösteriyor. Milliyetçiler bunu yer mi? Zaman göstericek. 

*AKP, 2 baş örtülü aday gösterdi... 

Bu tartışmanın yaşanmadığı bir seçim görebileceğimizi pek sanmıyorum. AKP bu konudan iyi nemalanıyor. Kolay kolay da vazgeçecekmiş gibi görünmüyor. Her ne kadar yaptıkları " Sağ" kesimi Müslüman, " Sol" kesimi kafir olarak birbirine karşıt hale getirse de, karlı bir oy toplama yöntemi. 

*CHP, Sayın BAYKAL ve Sayın SAV ın kadrolarını tamamiyle temizledi. Hatta Sayın SAV ı da temizledi. 

Eski kadroların temizlenmesi iyi olmuş olabilir. Yenilik herzaman iyidir. Aday gösterilmemiş olan kişiler Sayın KILIÇDAROĞLU tarafından tasvib edilmeyebilirler ama taban bu konuda ne der, seçimlerde hep birlikte göreceğiz. Ayrıca gözüme takılan enteresan bir detay, her partide listeye giremeyenler var fakar sadece CHP de bir karmaşa, bir başıboşluk, bir isyan var. Yanılmıyorsam listeye girememiş olan Urfa yada Maraş aday adayı listeye giremediği için sitemini dile getirirken " Beni seçmediler, biraz zor benim bölgemden oy alırlar" gibisinden bir tabi kullandı. Açıkçası çok manidar. Bu da CHP de aday olarak gösterilen yeni isimlerin, gerçekten amaca gönülden bağlı olmadıklarını gösterir niteliktedir. Sayın KILIÇDAROĞLU nun iyice inceleyip seçim yaptığını temenni ediyorum. 

*AKP, kökten değişiklikler yaptı.  

AKP de kadrosunda ciddi değişiklikler yaptı. Misal benim gözüme en çok takılanlardan birisi Sayın KILIÇDAROĞLU ile dosya savaşları yaşamış ve sonrasında sesi kesilen Dengir Mir Mehmet FIRAT oldu. Fakat çekirdek kadroda pek bir değişiklik olmuş gibi görünmüyor. Fakat seçim bölgelerinde yapılan ince ayarlar çok manidar. 

*AKP, nin 40 yaş altında 300 milletvekili adayı var. 

25 yaşında bile adaylar mevcut , nasıl ustalık dönemidir anlamadım. Bunun iki amacı olabilir... Birincisi gerçekten samimi bir şekilde genç kadrolar kazanmak, ikincisi de her denileni onaylayacak, sorun çıkartmayacak toy kadroları el altında tutmak. Biraz enteresan geldi bana. 

Listelerdeki isimleri bir inceliyelim de, akabinde tekrar isimler üzerinden değerlendirmelere devam ederiz. Çetin bir seçim dönemi olacağa benziyor. CHP elindeki birçok kozunu seçimden çok önce öne sürdü. AKP henüz projelerini açıklamış değil. AKP henüz savunmada kaldı ve fena bir savunma stratejisi oluşturmadı. Önümüzdeki dönemde de CHP , MHP ve BDP nin savunma stratejilerini izleyeceğiz. AKP nin seçim beyannamesine az kaldı. 

Saygıyla kalın. 

 
Toplam blog
: 28
: 444
Kayıt tarihi
: 23.04.10
 
 

Merhabalar, Balıkesir de ikamet ediyorum. 30 yaşındayım. Muhasebe işi ile ilgileniyorum. Genel olara..