Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '12

 
Kategori
Eğitim
 

Milli eğitimin öğrencilere dağıtılan kitapların içeriğinden haberi yokmuş…

Milli eğitimin öğrencilere dağıtılan kitapların içeriğinden haberi yokmuş…
 

Hatırlarsınız biri bir gün çıkıp “dindar ve kindar” nesil yetiştirmekten bahsetmişti. Dindar nesil yetiştirmek öyle herkesin harcı değil. Onu bir kalem geçiyoruz. Ancak kindar nesil yetiştirmek için var güçleri ile çalıştıkları kesin.

İstanbul Maltepede Kaymakamlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onayıyla 5,6,7, ve 8. sınıfa giden 1000 öğrenciye dağıttığı kitaplar, gerçekten de çocuklarımıza kin ve nefret aşılaması bakımından alkışlanacak nitelikte.

İşin ilginç yanı, yazarı belli olmayan bu kitapların içeriğinden milli eğitimin haberi yokmuş. Peki soralım bakalım, bu milli eğitim ne ile uğraşır? İşi anayasamızda belirtilen milli hedefler doğrultusunda nesil mi yetiştirmektir, yoksa birilerinin kindar ve nefret dolu bir nesil yetiştirme sevdasına ortak mı olmaktır? Beyefendiler vede hanımefendiler öğrencilere yazarı dahi belli olmayan kitapların dağıtılmasına onay verirken açıp o kitapların içeriğine bakmıyorlarsa neye bakıyorlar acaba?

Bakınız bu kitaplarda bütün dünyanın saygı duyduğu bilim adamlarından nasıl bahsedilmiş.

Charles Robert Darwin: Küçük Charles’in iki derdi vardır. Birincisi Yahudi’dir ve kendini gizlemek zorundadır. İkincisi çıkık alnından, iri burnundan ve şekilsiz dişlerinden nefret eder. Okuldan ziyade hayvanat bahçesine takılır, maymunlara fıstık atar. Pasifik’te üç beş tane renkli kertenkele görünce nesli kesilmiş canlılarla yaşayanlar arasında münasebet kurmaya çalışır. Tam 20 yıl boyunca tezine uyacak malzemeler araştırır. Evet, şüphe içindedir ve kendini kandırdığının farkındadır…

Albert Einstein: Albert evde muhatap bulamadığından olacak ancak dört yaşında konuşmaya başlar. Okulu tırnağı kadar sevmez. Çekilir köşesine, bol bol hayal kurar. Tabiri caizse fazla uçar, ışık demetlerine filan binmeye kalkar. Albert iletişim özürlüdür. Çorapsız dolanır, ayda bir yıkanır ve sabun yemekten çok hoşlanır. (İşin acı yanı o yıllarda Gestapolar Yahudileri fırınlayıp sabun yapmaktadırlar) Dâhimiz pistir, pasaklıdır.

Thomas Edison: “Yapacak çok iş var ve hayat öyle kısa ki” sözüyle tanınan Edison, akarken küpünü doldurmaya bakar.”

Sır Isaac Newton: İşte ağaç altında pinekleyip sineklendiği günlerden birinde kafasına bir elma düşer. Newton “peki ay niye düşmüyor” dan hareketle yer çekimi ve merkezkaç kuvvet arasındaki hassas dengeyi yakalar. Bütün bunlar asırlar önce, Kindi, Razi, Biruni, Hazini ve İbn-i Heysem’in eserlerinde detaylarıyla anlatılmıştır.

Charlie Chaplin: Londra ’da doğar. Babası sirklerden sebeplenmeye çalışan çulsuzun tekidir. Anası deseniz ona keza. Bilirsiniz Amerika ’da parayı bulanlar ya karılarını değiştiriler ya da yeni bir araba alırlar. Şarlo ikisini de yapar, güzel arabalar alır ve alımlı kadınlarla takılmaya başlar.” (*)

Evet sevgili okur. Okullarımızda kindar nesil yetiştiriciler buna bir de nefreti eklemişler. Bu gençler bizim geleceğimiz olacakmış.

(*) Kaynak: Sözcü gazetesi

İzmir 2012-10-19

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..