Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '15

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Millionbøf ( Danimarka usulü Milyon Köfte )

Millionbøf ( Danimarka usulü Milyon Köfte )
 

Alıntı


1. Aşama...
 
400 gr Dana Kıyma
1 Tane Kuru Soğan
100 ml Sıvı Yağ
1 Tablet Et Bulyon ( 2 Su bardağı su ) 
2 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Konserve Bezelye
1 Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Kaynamış Su
 
 
100 ml sıvı yağda soğanı hafif kavurun, içerisine kıymayı ilave edip kavurun. Sırası ile; 2 kaşık unu ilave edin 1 dakika kavurun. 1 Tablet et bulyonu 2 Su bardağı suyun içinde eritip kavrulan kıymanın üzerine yavaş yavaş dökerek, ya büyük tahta yemek kaşığıyla, ya da çırpma teli ile karıştırın ve bezelyeyi ilave edin. Un ilavesi olduğundan dolayı, Milyon köftenin koyulaştığını göreceksiniz. 5 Dakika karıştırıp tüm baharatlarını ilave edip, tadına bakın, tuzu yerinde değilse ilave edin, işte bu kadar ve yemek hazır, sevgilerimle..
 
 
2. Aşama...
 
1 Kg küçük boy Patates
 
Patatesleri soyup tencereye koyun,  tuzsuz olarak sadece  kaynatın..
 
 
3. Aşama...
 
Salatanın malzemeleri
 
( Yağsız, tuzsuz, sirkesiz)  Sadece kıvırcık ve domates karışımı 
 
Servis tabağınıza önce 3 tane kaynamış patatesi alın, sonra patateslerin tam üzerine, kıyma sosundan dökün, tabağın kenarına ise salatayı koyup afiyetle yiyiniz..
 
Not: Bu koyu bulamaç tarzı yemek, Danimarka'nın en ünlü yemeklerinden birisi, ama tek eksiği olan yemeğe rengini veren renk. İstanbul'da bu sosu aradım ama bulamadım, bu renk yemeğe tat vermiyor, sadece renginin kahverengi olmasını sağlıyor. Muhtemelen bu yemeği yapmaya kalkarsanız; Yemeğin rengi krem rengi olacaktır ; ) Bu yemeğin yanına patatesin yakıştığı kadar, pirinç pilavı ve makarna da yakışıyor. Üç alternatiften birini seçebilirsiniz. Unutmadan; Kaynayan patatesleri, ister tabağınıza üçer adet alınız, isterseniz tümünü püre haline getiriniz, bana göre '' püre '' favorimdir, yine de seçim sizin, afiyet olsun....
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..