Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '07

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog sanal alemdeki alanına sığmıyor…

Milliyet Blog sanal alemdeki alanına sığmıyor…
 

Her gün yeni fikirler, yeni öneriler.

İşte bazıları…

Mine Hanım (http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=74120), Sabiha Rana’nın yazısına (http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=73688) atıfta bulunup ‘’Yeniden doğan Blog Milliyet yazarları’’ kategorisini öneriyor…

Bence de çok makul, olması gereken, hatta oluşturulması gecikmiş bir kategori…

‘’Arif Öğütçü kaynaşalım mı?’’ diye soruyor. Soru anında yankı buluyor..

Süper fikir olduğunu ifade edenlere karşılık, Neşe Evrim biz kaynaştık bile diyor…

Kurşunkalem işi daha ileri götürmüş MB yazarlarına temsilcilerini seçtirmeye başlamış bile… Seçilen temsilcinin diğerlerini nerede, niçin, nasıl, neden temsil edeceği gibi ayrıntılara girmemiş ama tanışma için bir fırsattır.

Zeynep Gülay Kibaroğlu MB’de ilkelerini sıralamış, uyacağına da and içmiş. Takdire layık bir tavır değil mi?

Not edemediğim önerisi olan daha bir çok MB yazarı…

Her biri proje niteliğinde öneriler, tavsiyeler, girişimler…

Milliyet Blog yazar ve okurlarıyla ülkesine yaşananlara duyarsız kalmayan sorumluluk sahibi bireylerden oluşmaktadır. Alanlarında uzman olmaları işin eğitim, bilgi aktarımı, doğru yönlendirme gibi boyutlarında da etkili olmalarını sağlıyor. Tavırlarını eylem yaparak, etkinliğe katılarak da gösterebiliyorlar.

Ancak benim gibi taşra da yaşayanlar, etkinlik noktalarına uzak olanlar için tanışma, dayanışma etkinlikleri düzenlenebilir… MB Şehir Kulüp’leri oluşturulabilir.

Hep çocukların yeterince okuyup yazmadıklarından yakınırız. Yeterli zaman ve fırsat verilirse aralarından ünlü yazarları kıskandıracak yazarlar çıkacaktır. MB bu yönüyle de Türkiye için bir fırsattır. Yarının Türkiye’sini bugünün çocukları şekillendireceğine göre sadece çocukların yazabileceği ‘’MB ÇOCUK YAZARLAR’’ kategorisi oluşturulmalıdır. Bir öğretmen olarak çocuklarımızdaki potansiyeli iyi bildiğimi iddia ediyorum.

06.11.2007 tarihli Milliyet Cafe’de haber olmamız bile heyecan vericiydi… Meğer bir deryadaymışız…Sadece ekim ayında 1.120.000 ziyaretçisi olmuş Milliyet Blog’un.

Günde 62 bin ziyaretçi, ortalama 250 bin sayfa açmış.

Bu derya kabına sığmıyor… Okyanus olmak istiyor.

Büyümek, gelişmek için her şey mevcut. Türkiye’nin en etkili gazetesi Milliyet bünyesinde olmamız blog konusunda Dünya’da ilkleri yaşamamızı sağlayacak kadar büyük fırsatlar sunuyor aslında. Bloger ve okur sayısını arttırmak için yeni bir yatırıma gerek kalmadan tanıtım kampanyaları düzenlenebilir . Milliyet Internet ana sayfasının blog sütunu genişletilip, MB ana sayfası geliştirilebilir.

Gelişmek, büyümek, daha geniş kitlelere ulaşmak Milliyet Blog vizyonu olmalıdır.

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..