Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '08

 
Kategori
Blog
 

Milliyet'in gündemin peşi sıra sürüklediği blogcular

Milliyet'in gündemin peşi sıra sürüklediği blogcular
 

http://www.medyanet.net/dokumanlar/newslatter/newsletter_ekim/images/bloglogo.jpg


Milliyet internet sitesini hazırlayanlar siteye blog'u eklediklerinde belki bu kadar gelişeceğini tahmin etmemişlerdir. Kendilerine adeta bağımlı hale gelen ve her gün birbirinden güzel konulara değinen, araştıran, tartışan, üreten... bir topluluk. Ve her biri birer haber bağımlısı...

Gündemle yatıp kalkan farkında olmaya çalışan gerçek bireyler...

Milliyet Blog'ta yazmaya başlayalı çok uzun zaman olmadı. Güzel bir ortam oluşmuş bizden önce, biz yeni üyelerle halka her geçen gün biraz daha genişliyor.

Yazmak bazen bir ihtiyaç halini alıyor. Dönem dönem gündemin etkisine kapılıp haberlere endeksli yazılar yolluyoruz. Bazen ilişkilerimiz zorluyor bizi ve sevgililerimize dair yazılar yazmaya çalışıyoruz olabildiğince ustruplu ve edebi...

İlişkilerimiz, ailemiz, teknooji, spor... derken konularda bloglarda artarak devam ediyor. Kabına sığmayan bir topluluk haline dönüşeceğe benziyoruz.

Milliyet Blog konusunda diğer haber sitelerine fark atmış durumda ve okur kitlesi okuduğu haberlere karşı duyarlı. Zamanlı verilen her haberin tepkisini alabiliyor Milliyet'i hazırlayanlar. Fakat blog sayfaları bütün haber sitelerine eklenmeye başladı ve diğer siteler blogcuları çekmek için çeşitli gayretler içerisinde. Belli ki Milliyet'in başlattığı blog çalışması zamanla Türk insanı daha duyarlı hale getirecek.

İletişim Fakültesi son sınıfta olan biri olarak okurdan gelen tepkilerin farkında olmanın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyim. Haberleri sadece okuyan insanların isteklerinin farkında olmanız mümkün değildir. Ancak düşüncelerini size aktaracak kanalları açarsanız okurlarınızla düzgün iletişim kurabilirsiniz. Milliyet blog ile haber yorumlarının çok ötesine geçmeyi başardı. Okur gerekirse kendi bakış açısı ile haberi yeniden inşaaa edebiliyor ve yayına sunabiliyor. Kendileri arasında görüş alışverişi yapabiliyor.

Başka bağımsız sitelerinden farkı ise; o sitelerde sadece blog yazıları giriliyor. Sadece o siteye uğrayanlara ulaşabiliyorsunuz. Milliyet blogla birlikte okurların gösterdiği refleks haber okumak için siteyi ziyaret edenlerinde ulaşabileceği yerlerde. Blog yazarı olmayanlarında yazınıza ulaşma imkanı var. Blog yazarları açısından bakacak olursak her daim zinde, gündemi takip eden, özverili ve ortak akıl üretmeyi yavaş yavaş oturtan bir topluluk haline dönüşmeye başladık. Zamanla demokrasiyi içselleştirmeyi öğrenen Türk insanı demokratik haklarını kullanmayı, yüceltmeyi de öğreniyor.

Milliyet haber sitesine küçük bir eleştiri; sanki biraz arayı kapatıyor diğer haber siteleri... Dikkat etmek gerek. Bizler artık Milliyet'in birer koruyucusu olduk, söylemesek olmaz...

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..