Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

Yiğidolar toparlandı

Yiğidolar toparlandı
 

http://www.sivasspor.com/


Son iki haftada oynadığı maçlarda 5 puan kaybedip liderlik koltuğundan olan Sivasspor Gençlerbirliği OFTAŞ maçından galip ayrılıp puanını 47’ye çıkardı. Maçın tek golü takımın yıldız futbolcusu Mehmet Yıldız tarafından 5’inci dakikada kaydedildi.

Turkcell Süper Lig'de 22. Hafta karşılaşmasında Sivasspor deplasmanda Gençlerbirliği OFTAŞ'ı Mehmet Yıldız`ın attığı golle tek 1-0 mağlup etti. Şampiyonluk yolunda biraz geri kalmasına rağmen yeniden atağa kalkan yiğidolar deplasmandan üç puanla ayrılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında bulduğu golle öne geçen Sivasspor, maçı 1-0 bitirmeyi başardı. Maçın tek golü Mahmet Yıldız’dan gelirken, yiğidolar Mohammed Ali’nin eksikliğini fazlasıyla hissetti. Kadrosunun kısıtlı olması nedeniyle sıkıntıya düşen Sivasspor uzun lig maratonunda zorlu bir virajı daha kayıpsız atlattı.

Yiğidolar Ankara’yı Sevdi

Sivasspor Ankara deplasmanında gösterdiği performans ile Ankara’yı deplasman olmaktan çıkardı. Ankara 19 Mayıs Stadyumu Sivasspor'un en çok sevdiği stadyumlardan biri. 2005-2006 sezonu'yla birlikte süper ligde mücadele etmeye başlayan Sivasspor, 6 süper lig karşılaşmasında 19 Mayıs Stadyumu'nda yenilgi yüzü görmedi. 6 karşılaşmada 3 galibiyet alan yiğidolar, 3 müsabakayı da beraberlikle tamamladı.

Kızıma…

Sivasspor’un başarılı teknik direktörü Bülent Uygun, "Bugün benim en önemli günlerimden birisi, kızımın doğum günü. Taraftarlardan özür dileyerek, bugünkü galibiyeti kızıma armağan ediyorum.'' dedi.

Kodro sıkıntısından sıklıkla yakınan Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, ''Elimizdeki kadroyla ve önemli eksiklerimize rağmen, bu zorlu deplasman maçından 3 puanla ayrılarak, yolumuza devam etmesini bildik. Bugün benim en önemli günlerimden birisi. Bugün kızımın doğum günü. Taraftarlardan özür dileyerek, bugünkü galibiyeti kızıma armağan ediyorum.'' dedi.

Zirve mücadelesinde kısıtlı kadro ve bütçe ile 3 büyüklere kafa tutan yiğidolar Ankara deplasmanından da 3 puanla dönmeyi başardı. Zirvenin sadece 3 puan gerisinde yer alan Sivasspor’un içerde Beşiktaş ve Galatasaray maçlarını oynayacak olması fikstür açısından da yiğidoları avantajlı kılıyor.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..