Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '08

 
Kategori
Mizah
 

Modern Delidumrul taktiği

Modern Delidumrul taktiği
 

Nekadar ceza olursa,o kadar da yasak karşıtlığı olacaktır.


Avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde arkası kesilmeyecek yasaklara ve cezalara halkın kolay kolay alışacabileceğini düşünmüyorum, çünkü geçmişten günümüze kadar gelen bir dizi alışkanlıklardan vazgeçebilmek kağıt üzerinde yasalarla uygulamak kadar kolay değildir.

Sigara yasağı: Bu yasağı uygulamak için kapalı mekanlarda sigara içirtilmeyecek, tabiki bu arada kahvehane esnafının müşterisi azalacak, belkide yüzlerce kahvehane ve kafeterya işletmecisinin yıkımı iflası olacaktır, esnaftan al bir isyan daha, bir dönemin başbakanı sayın Bülent ECEVİT 'e fırlatılan yazar kasalar acaba bu kez sayın Unakıtan'ın ya da Tayyip beyin suratına fırlatılacak mı ? diye merak ediyorum ve inanıyorum ki mutlaka bu sahne yine tekrarlanacaktır.

Sokakta yerlere sigara izmariti atmanın, kapalı alanda sigara içmenin cezası 50-65 ytl , peki çöplerini sokağa fırlatanlara ne cezası verilecek, bir poşet çöp yüzlerce izmarit kadar çoğunlukta olursa galiba bunada hapis cezası gelir mutlaka, vah ki, ne vah vaah milletin haline, desenize yüzlerce kişi evde hanımsız kalacak, mahpushaneler dolacak.

Üzülmeyin bu konuda çözümüde düşünmüştür mutlaka deli dumrul eşşiz kalanlar için eş talebinde bulunana isletme lastiği gibi birer rus uyruklu eş verebilirler, bu duruma %42 lik kesim çoktan razı görünüyor. )))

Birde evinizin önüne otopark ücreti ödeyeceksiniz arabası olanlar yandı düşünsenize bir günlük park ücreti 10 ytl olsa maaşınızı alınca yarısını yani 300 ytl yi doğrudan belediyeye teslim edecek, tüh ki ne tüh yandınız.

Evinin cephesi yola bakanlar yine yandı, çünkü emlak vergisi ona göre artırılacak manzara güzelse vergide ona göre artacak ya da ikiye katlanacak, peki vatandaş ne yapacak yola bakan pencereleri karton kağıtlalamı kaplayacak, pratik çözüm olarak pencere dış cephe renginde renkli film ile kapatılabilir. O zaman Hasan bey benim evin cephesi yola bakmıyor diyecektir))

Düşünsenize Almanya'da olduğu gibi deli dumrulun yüzlerce torunu ellerinde ceza makbuzları ile sokak başlarını tutacak, mahallelerde ispiyoncular artacak( delidumrul ajanı ) komşular ispiyon etme yüzünden birbirine düşecek huzursuzluklar mutlaka olacaktır.

Peki sokakta sigarayı içtin izmaritini nereye atacaksın? Çöp kutusu ya da kül tablası yok yakınlarda, cezayı kestiler işte o zaman, yandın koş babam koş çöp kutusu bulmak için eğer çöp kutusu bulamadınsa çözüm olarak yut gitsin izmariti.)))

Açık alanlarda içki içilmeyecek, pikniğe gitsen de orada da içki yasak, çilingir sofrası kurmak yasak, katın rakıyı ayranın içine için içebildiğiniz kadar.))

Sokakta sigara yakmadan önce sağa sonra sola bakmalısınız deli dumrula her an rastlayabilirsiniz rastladınsa yandın, çare sahte filtreli sigaralar var mutlaka yanınızda bulundurun.))

Sigara, içki otopark, ayakbastı parası derken gel bakalım beyefendi cüzdanınızı bırakıp gidin de diyebilirler, bu yüzden çok dikkatli olmalısınız.))

Devlet boşalan hazineyi nasıl dolduracak diye düşünürken çözüm çoktan bulunmuş, devletin dış borçları nasıl ödeyenecek? Demokraside çare tükenir mi ? Tükenmez al sana çare belediyeler bu cezaları kesmekle milyarlarca para cezası kesecek köşe olacak, devlete olan yükü ortadan kalkacak, kambur düzelecek oh ne ala memleket, helal olsun paşam bu kadar iktidar geldi geçti bu diyardan sizin kadar sorunlara çözüm üretemediler.

Buyurun gardaşlar yoldaşlar hazine doldu yiyin için, bu sofra Halil İbrahim sofrası, bol ve bereketlidir yemeyle bitmez, değirmenin suyu nasıl olsa akacak, kesilene kadar nasıl Allah kerim.)))

Maddi kaynağın çözümü bu linkte daha önceden anlatıldı http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=105214 deli dumrul çözümün sinyallerini çok önceden vermiş aslında üstteki linki tıklayıp açılan sayfadaki mizahi yazıyı okuyunuz lütfen.

Deli dumrulun avrupa standardında vergi toplamasıda, yasalara uygundur itiraz etmek gibi bir hakkınız da yoktur, güzel ülkemin güzel insanlarına yapılacak soğuk duş etkisini şimdiden hisseder gibiyim, , ,

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..