Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '10

 
Kategori
Haber
 

Moral Bozukluğu

Moral Bozukluğu
 

"Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu", der gibi bir değerlendirme yapmak gerekiyor.

Yerine ikame dilecek alternatiflilerin moral bozukluğu ile alternatifsiz kurumların moral bozukluğu karşılaştırılırsa hangisinin çok daha önem taşıyacağını Allah'ın deyişiyle her akleden çok iyi bilir.

Ordu (TSK) kurumsaldır, ve tarihi kökleri ve gelenekleri olan hiyerarşik disiplin ile omurgasını ayakta tutan milletin yegane bekçisidir.

Tarihte devletler değişse de rejimler devrilse de ordular devam eder. Bu elbette ki kadim milletlerde böyledir. Tıpkı Osmanlı İmparatorluğu ordusunun devamı olan bugünkü Türk ordusu gibi. Fiili olarak böyle olduğu gibi kurumsal olarak da kuruluş yıl dönümlerini buna göre kutlamaktadırlar.

Aktüelde de az biraz akleden bilir ki ordudan başka bütün yönetim-icra kurumlarının, özellikle demokratik rejimlerde alternatiflidir. Fiiliyatta da zaten alternatifleri ile kendileri de var olma meşruiyetini kazanmaktadırlar.

Demokratik sürecimizin kesilmesini kimse istemez. Ancak bunu fiilen doğuran sebebleri de demokratik kurumlar yaratmaması gerekir. Aksi halde kendilerini herşeyin üstünde gören geçici iktidar adayları partilerin kapatıldığı dönemlerde Devlet ve Millet var olmaya devam etmiştir. Ya Ordunun (TSK) morali düzeltilemeyecek boyutlarda erozyona uğratılsa ne olur !!!

Hemen söylemek gerekirse ordunun morali bozulup, yıkılırsa o zaman herkes altında ezilir. Eğer ordunuz sağlamsa siz hasta da olsanız iyileşip sağlıklı günlerinize kavuşabilirsiniz. Halkın refahı elbette ki iktidarıyla muhalefetiyle ve bütün demokratik kuruluşların yüksek moral ve mutluluk içinde olmaları halkın refahı demektir.

Şimdi aklı olan bir düşünsün kimin morali bozuk olursa millet için devlet için daha çok önem taşır.

Moralin yüksek olması, ulusal varlığın bekası, Milletin mutluluğu ve güveni için elzemdir.

Her bakımdan sağlıklı olmak için halkın moralini kimse bozmasın. Hiç hayra alamet değil, manşetlerden yansıyan asayiş ve can güvenliği vukuatları bunun getirdiği tedirginlikler. (1)

"Kendin için istemediğini başkaları için de istemeyeceksin" Allah kimseye moral bozukluğu vermesin.

Haberleri okuyup yorumu siz yapın!

Not: (1) Blog yazımdan ertesi gün çıkan haber de isabet oldu. http://www.milliyet.com.tr/vatandasin-umudu-yok-/siyaset/haberdetay/14.02.2010/1198781/default.htm?ver=69

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13779770.asp?gid=229

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=287021

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Basbugun_feryadina_herkes_kulak_versin&tarih=13.02.2010&Newsid=287168&Categoryid=9

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..