Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '15

 
Kategori
Bilim
 

Mucit Google

Mucit Google
 

google


Google’ın önde gelen 10 teknolojik projesi varmış:

http://imgur.com/gallery/BVl2Q

Onları bir değerlendirelim:

Bir: Balonlu internet bağlantısı.

Üniversite mezunlarına internet belki bir şeyler kattı ama Dünya’nın % 95 internet kullanıcısı, lise ve altı dengi okul mezunu. İnternet, onalrı daha aptal ve daha cahil yaptı. Çünkü, 5 bilgi eşiği birden sıçramalarını istedi ve onlar da bunu reddedip, bulundukları noktadan daha da geriye gittiler.

Dünya’nın her noktasındaki internet bağlantısı, oralara giden 1. Dünyalılar’a yarayacak yalnızca. Yani atılan taş, tutulan kuşa değmeyecek.

İki: Robot ordusu.

Bu, Google’ın değil, bilimkurgunun tasarımı. ABD’nin Vietnam’da edindiği insansız savaş takıntısını simgeliyor. ABD, 1945’ten sonra girdiği her savaşı kaybederek, insansız savaş olamıycağını kanıtaldı çoktan.

Silahsız ve insansız savaş ise, 11 Eylül 2001’de işledi ve ABD’nin aleyhine işledi.

Ne olacak?

ABD, haldır haldır çalışacak. Çin onları çalacak. Hep olduğu gibi.

Üç: Calico ve insan ölümsüzlüğü.

İşte bu konuda Google, çuvallamasın, dişimi kırayım. Klonlama yapıldı, kafa nakli gelecek yıl yapılacak. Yazılım ölümsüzlük için ise, İngilizler 2024 tarihi verdiler.

Google yaşlanmayı yavaşlatacak projelerle ilgileniyormuş. O türden maddeler, epeyi kansere yol açacak ve bu da Google imajını sıfırlayabilir.

Dört: Google akıllı kontak lensi.

Akıllı gözlük gereksiz bir işti ve gereğinden fazla eşek arısını Google’ın başına topladı.

Bu, hepten hatada ısrar durumu.

Beş: Parkinson hastalığı aleti.

Bu türden aksesuar aletler, insanların yaşamını epeyi kolaylaştırır. ABDsanayicilerin en en büyük hatası, bir türlü ergonomik ürünler tasarlamamaları.

Bu ise, o yöndeki olulu bir çaba gibi görünüyor.

Altı: Ay robotu.

Bu güzel. İnsan türünün artık Ay’a yerleşme zamanı geldi ve geçti. Google bu işe girince, süreç hızlanacaktır.

Yedi: Makani.

Bu, uçan bir rüzgar türbini. Herkesin işine yarayabilir.

Yan etki olarak da, enerji açısından kendine yeterli komün bölgeleri yaratmak olur. Dünya’da bazı bölgeler çok rüzgür zengini durumunda, bizim Alaçatı gibi.

Sekiz: Ara.

Modüler telefon imiş bu. Kimse ayırdında değil ama cep telefonu konusu, çok değil 3-5 yıl sonra modası geçecekbir momentte.

Bu modüler telefon, Blueray’in DVD karışısındaki istopu durumunda kalabilir.

Dokuz: Tango.

3 boyutlu harita imiş. Bu Google Earth’ün yinelemesi gibi.

On: Kendi giden araba.

İşte bu, şu an gündemde olan, uzaktan kumandalı servis dıronları gibi, geleceğin aleti durumunda. Ancak araba şeirketleri, buna ne diyor, onu merak ediyorum. Pekala karşı çıkabilirler.

Genel:

1, 2 ve 4 askeri projeler. Demek ki Google artık militarist bir yapıya geçti.

En az 5 tanesi, biraz oyuncak tadında.

Apple’ın bilgisayar-telefonu alanına saplanıp duralaması, ondan önce de cep telefonunu icat eden marka sayılabilecek Nokia’nın batması, Google CEO’ları tarafından dikkate alınmıyor demek ki. Neyse, öğrenirler nasıl olsa. Gelecekbilim çok çok sabırlıdır ve herkese dersini verir.

Bu ürünleri, bir gelecekbilim grubunda gördüm. Neresini neden övmüşler anlayamadım. Toplamda, 10 üzerinden belki 5 verebilirim. O kadar vasat bunlar.

Çıkış notu:

Hala kimse uyanamadı ama hem Çok Ülkeli Şirket’ler, hem de Yankiler, teknolojide duruklamayı geçtiler, hafiften tekleyip-gerileme noktasındalar.

Sözünü ettiğimiz Google, Dünya’nın en büyük, en pahalı, teknolojik açıdan en yaygın şirketi ve onun en iyileri bunlarsa, yanmışız açıkçası.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..