Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Müge Anlı Gülizar Öztürk'ü bulabilecek mi?

Müge Anlı Gülizar Öztürk'ü bulabilecek mi?
 

Adı Gülizar Öztürk...

Altmışlı yaşlarını yaşıyor veya yaşıyordu.

İki çocuk annesi...

5 Milyonluk serveti, 15 bin liralık aylık kira geliri var.

Gülizar Öztürk kayıp...

Aranıyor...

Buraya kadar olabilir, her gün Türkiye'de insanlar kayboluyor, ne var bunda diyebilirsiniz.

Kaybolmuş Gülizar Öztürk'ün merhum kocasının yeğeniyle ilişki yaşadığını, imam nikahı kıydırdığını, yeğen Taştan Öztürk'ün alemin şahitlik ederek açıkladığı ilişkiyi inkar ettiğini söylersem...

Yeğen Taştan Öztürk'ün bunlar yaşarken resmi nikahla evli ve dört çocuğu olduğunu eklersem işin işinde iş olduğunu anlar, kulak kabartırsınız.

Sizin ilginizi cezbetmiş olan bu kayıp öyküsü Müge Anlı'nın da ilgisini çekmiş olacak ki programında Gülizar Öztürk'ü arıyor.

Bulur mu?

Müge Anlı bulur?

Suçun ortaya çıkmayacağını düşünen cani anneyi, gözü dönmüş azmettirici, suç ortağı sevgiliyi nasıl ortaya çıkarmışsa bunu da ortaya çıkaracak.

Müge Anlı, 25 ağustostaki programında Gülizar Öztürk'ün çocuklarını, akrabalarını konuk etti programına...

Olayla ilgisi olanları telefonla bağladı stüdyoya...

Bunlardan biri Yengesiyle ilişki yaşayan Taştan Öztürk...

Anlı soruyor, Taştan Öztürk inkar ediyor. resmi nikahlı eşinin, halasının, komşularının, akrabalarının şahitliği ile gün gibi ortaya çıkmış imam nikahlı ilişkiyi yalanlıyor.

Müge, bu kez yengeyle kez el ele çekilmiş fotoğrafları döküyor ortaya...

Adam pişkin... Yine hayır diyor, el ele değiliz diyebiliyor...
Taştan Öztürk 26 Ağustos tarihli programında yalan ve çelişki dolu ifadelerini sürdürdü.

Allah'tan Gülizar Öztürk'ün servetini genel vekaletname ile yönettiğini itiraf ediyor. Şoförü ve koruması olduğunu da ekliyor sözlerine...

Neden?

Gülizar Öztürk nerede?

Çok bilinmeyenli bir denklem gibi ilişkiler...

Öz amcasının karısıyla, yani yengesiyle ilişki yaşayan evli dört çocuk babası bir adam... İlişki yaşadığına göre sevmiş, yaşlı bir dul...

Yaşlı dul kayıp!

Kayıp dulun büyük servet sahibi olması ve bu servetini ilişki sürdürdüğü yeğenin yönetmesi olaya yeni boyutlar kazandırıyor.

İhtimallere bakalım;

1. Gülizar Öztürk yaşadığı çirkefi gördü, kaybolmak istedi, kayboldu. Şu anda kimsenin bilmediği bir yerde yaşıyor.

2. Gülizar Öztürk'ün yok olmasından çıkarı olanlar kaybolmasını sağladılar.

Önce birinci ihtimale bakalım; eğitim düzeyi, dolayısıyla sosyal statüsü düşük bir kadının bu şekilde sırra kadem basması zayıf bir olasılık... Zayıf da olsa bu olasılığın gerçek olduğunu bir an düşünelim... Müge'nin kopardığı büyük gürültü bir şekilde Gülizar Öztürk'ü ortaya çıkarırdı (veya çıkaracak).

Geriye ikinci ihtimal kalıyor.

Yazımıın amacının kimseyi zan altında bırakmak, suçlamak, karalamak olmadığını belirtmek isterim. Amacım kayıp bir insanın bulunmasına yardımcı olmak, kamuoyunun yanlışı görmesini sağlamak...

İkinci ihtimal çerçevesinde yengesiyle ilişki yaşayan yegen Taştan Öztürk'ün durumuna bakalım: Gülizar Öztürk'ün gelirini-giderini yönetiyor. Genel vekaletname sahibi... Yani alacaklarını tahsil, borçlarını ödeme, yatırım yapma ve bu konularda karar verme yetkisine sahip... Aykırı ikili arasında parasal nedenlerden tartışmalar yaşanıyor. Böyle bir tartışmadan sonra Gülizar Öztürk'ü bir daha gören olmuyor.

Bunlar; Gülizar Öztürk en çok kime güvenir sorusuna cevap veriyor. Diğer yandan yaşam tarzına bakıldığında muhafazakar olduğu anlaşılan Taştan Öztürk'ün yengesi veya sahip oldukları uğruna her türlü yalanı söyleyebileceği, günahı işleyebileceği anlaşılyor. Komşularının ifadesine göre paylaştıkları evde Gülizar Öztürk'le zaman zaman ev dışına taşan tartışmaları vakadır.

Gülizar Öztürk'ün kızı ve kardeşinin gözyaşları arasında anlattıkları kayıp öyküsünün diğer boyutlarını ortaya koyuyor.

Temennim; ilişkilerini "mahalle baskısından" kurtarmak amacıyla Gülizar Öztürk'ün merhum kocasının yeğeni Taştan Öztürk'ün bildiği bir yerde yaşıyor olmasıdır.

Emin olduğum; Müge'nin bu olayı diğerleri gibi çözeceğidir.

25 Ağustos'ta kaleme aldığım bu yazıyı bitirdikten sonra Gülizar Öztürk'e ne olduğuna ilişkin yürtüğüm tahminde yanılmış olmayı diledim. Bu dileklerime rağmen yanılmış olmamanın üzüntüsünü yaşıyorum.

Kayıp Gülizar Öztürk'ün cesedi sahibi olduğu bağ evinin bahçesine gömülmüş halde bulundu.

Polisi cesede cinayetin bir numaralı zanlısı Taştan Öztürk verdiği ifade ulaştırdı.

Gün kadar açık olan gerçek cesedin ortaya çıkarılmasıyla ıspatlanmış oldu. Cinayetin canavarca hislerle işlendiği cesedin parçalara bölünmesinden anlaşılıyor.

Cinayeti itiraf eden Taştan Öztürk ifadesinde “Yengemle bağ evine konuşmak için gittik. Burada paraya ihtiyacım olduğunu söyledim. Olumsuz cevap verince dövmeye başladım. Bir süre işkence yaptıktan sonra silahla vurarak öldürdüm. Cesedinin bulunmaması için toprağı gece boyu üç metre kazdım. Cesedi gömüp üzerine çim ektim” diyor.

Böyle demiş zanlı katil ...

Yalanlarını daha fazla sürdürememiş...

Böylece bir kayıp daha hatalarının kendini sürüklediği korkunç sonla yüzleşmiş oldu.

Allah rahmet eylesin...

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..